Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

Tulumarenje petkom

Petak, 30. studenoga 2018.

Još jedan susret s knjigama u školskoj knjižnici naše škole održao se nešto kasnije nego proteklih godina, ali je zato bio jednako zanimljiv i nepredvidiv. U petak, 23. studenoga nakon 19 sati počelo se okupljati šaroliko društvo učenika svih razreda i zanimnja TŠČ-a kako bi još jednom tulumarili uz knjige. U knjižnici su ih dočekale voditeljice Sanja Novak, knjižničarka i Sanja Borko, profesorica hrvatskoga jezika kojima se ove godine pridružio profesor fizike Mario Pinc. Svojim dolaskom lijepo nas je iznenadila i profesorica Marta Topličanec.

Kao i uvijek najprije smo se opustili uz dobru hranu, grickalice i sokove te se upoznali s tijekom događanja i pravilima ponašanja na Tulumu. Igru upoznavanja vodila je prof. Borko, a nakon toga odlučili smo odmah čitati. Zamotani u dekice i uz odsjaj svijeća, čitali su se tekstovi različitih žanrova, pisaca, književnika…od stihova uvijek popularnog Cesarića, Božanstvene komedije, Glembajevih, Maloga Princa, Puškinovih bajki, Harryija Pottera… sve do monografija i atlasa. I dok je većina njih odabrala knjigu kao medij, neki su se ipak poslužili nezaobilaznim mobitelima i pametnim telefonima za čitanje. Ceremonijalno čitanje je proteklo uspješno i prema nekima moglo je trajati još duže…

Da bismo imali dovoljno energije za nastavak druženja, zasladili smo se čokoladnom tortom i kolačima nakon čitanja. Tada je glavnu riječ preuzeo profesor Pinc koji je pripremio nekoliko zanimljivih i neobičnih društvnih igara za sve nas. Učenici su se okušali u igrama Carcassone, Coloretto, Ticket to Ride i The Speicherstadt. Među njima smo otkrili prave, strastvene igrače i zaključili da igra nije samo vesela razbibriga, već može biti itekako mentalno zahtjevna. Pobjednike svake grupe nagradili smo simboličnom nagradom – čokoladom!

Iako smo planirali povezivanje i druženje s učenicima Srednje škole Prelog, morali smo zbog tehničkih poteškoća u SŠ Prelog to ipak preskočiti. Mi pak smo se prisjetili našeg profesora Ljubeka koji nam je priskočio u pomoć oko Skypea pa smo odlučili pozvati njega i porazgovarati s njim što nam je naposljetku i uspjelo. I za kraj smo ostavili film. Učenici su među nekoliko ponuđenih naslova odabrali film ZG80 o navijačkim skupinama.

Nešto prije ponoći naše je druženje završilo. Zahvaljujem učenicima Julijani, Miji, Petru, Emi, Patricku, Iliji, Karlu, Barbari, Jurici, Lovri, Luki Č., Emanuelu, Ivanu, Luki B., Svenu, Leonu B., Leonu J., Niki, Sebastijanu, Antoniji, Sari, profesorima Sanji, Marti i Mariju što su odvojili svoje vrijeme u petak navečer i proveli ga u knjižnici u čitanju uz svijeće i ugodnom druženju!

Aktualne novosti

Popisi obveznih udžbenika za školsku godinu 2022./2023.
Popisi obveznih udžbenika za školsku godinu 2022./2023.

Poštovani učenici i roditelji, objavljujemo Popis obveznih udžbenika koji će se koristiti u Tehničkoj školi Čakovec tijekom školske godine 2022./2023. POPIS OBVEZNIH UDŽBENIKA za 1. razrede u Tehničkoj školi Čakovec od rujna 2022 POPIS OBVEZNIH UDŽBENIKA za 2. razrede...

read more