Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu

Imenovanjem TŠČ-a centrom kompetentnosti u strojarstvu dobili smo veliko priznanje za dosadašnji rad, ali i veliku obvezu te izazov za buduće generacije nastavnika i učenika.

Tehnička škola Čakovec provodi dva EU projekta pomoću kojih uspostavlja Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu. Projekt Uspostava RCK u strojarstvu SJEVER – TŠČ u vrijednosti 26.191.548,75 kuna financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Projekt Regionalni centar strojarstva TŠČ  financira se  iz Europskog fonda za regionalni razvoj i njegova ukupna vrijednost iznosi 29.993.165,98 kn.

 Iz ukupno 56 milijuna kuna bespovratnih sredstava rekonstruira se i dograđuje zgrada Radionice Tehničke škole Čakovec (procijenjena vrijednost 15 milijuna kuna), nabavlja se vrhunska oprema za 9 novih školskih praktikuma iz podpodručja strojarstva: Praktikum CAD/CAM tehnologije,  Praktikum za zavarivanje, Praktikum za mjerenja i kontrolu kvalitete, Praktikum za energetsko strojarstvo i obnovljive izvore energije,  Praktikum za CNC tehnologije,  Praktikum fluidne tehnike,  Praktikum za automatizaciju i robotiku,  Praktikum za razvoj i konstrukcije, Praktikum automehatronike (procijenjena vrijednost 22,2 milijuna kuna).  Ostatak sredstava namijenjen je uspostavi suradnje s najboljim europskim i svjetskim centrima kompetencija, domaćim i stranim obrazovnim institucijama, stručnim tijelima, komorama i poduzetnicima, razvoju novih i unapređenju postojećih programa obrazovanja, jačanju kompetencija odgojno-obrazovnih radnika TŠČ i partnerskih škola te mentora zaposlenih kod poslodavaca, promociji i upravljanju. Početak korištenja novih prostora Centra kompetencija Tehničke škole Čakovec očekuje u prvoj polovici 2022. godine, dok provedba projekta završava krajem 2023. godine.

 

Više o projektu Regionalni centar strojarstva TŠČ pročitajte u Regionalni centar strojarstva SJEVER – TŠČ      

Više o projektu Uspostava RCK u strojarstvu SJEVER – TŠČ potražite na https://rck-tsc.hr/ 

 

KLIMA FORUM 2021.
KLIMA FORUM 2021.

STUDIJSKO PUTOVANJE NA KLIMA FORUM 2021. U Umagu je 7. i 8. listopada 2021. održan Klima forum 2021., 8. forum o hlađenju, klimatizaciji i...

read more
KLIMA FORUM 2021.
KLIMA FORUM 2021.

STUDIJSKO PUTOVANJE NA KLIMA FORUM 2021. U Umagu je 7. i 8. listopada 2021. održan Klima forum 2021., 8. forum o hlađenju, klimatizaciji i ventilaciji. Na njemu je sudjelovalo 20 zaposlenika Tehničke škole Čakovec i škola partnera na projektu Uspostava RCK u...

read more