Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

AI4VET4AI

Naša škola od lipnja ove godine sudjeluje u projektu AI-powered Next Generation of VET (AI4VET4AI) u kojem je vodeći partner Visoko učilište Algebra. U projektu sudjeluje ukupno 26 partnera iz 11 europskih država. Znanost je jasna: Umjetna inteligencija definira razvoj 21. stoljeća. Postoje mnoge inovacije zasnivane na umjetnoj inteligencije u različitim industrijama, ali nisu široko prihvaćene. Razlog tome je dvojak – nedostatak stručnjaka koji razumiju vrijednost AI rješenja i nedostatak povjerenja u AI aplikacije.
Cilj AI4VET4AI projekta je doprinijeti digitalnoj transformaciji tržišta rada u EU dodavanjem novih inovativnih nastavnih sadržaja i metoda nastavnim planovima i programima strukovnog obrazovanja. Projekt će se provoditi tijekom 4 godine (lipanj 2023. – lipanj 2027.), uz potporu EU bespovratnih sredstava.

Povezani članci

Prvi sastanak uživo
Prvi sastanak uživo

Prvi uživo sastanak partnera AI4VET4AI projekta održao se 28. i 29. rujna ove godine u Zagrebu, a našu školu predstavljale su profesorice...

read more
Prvi sastanak uživo
Prvi sastanak uživo

Prvi uživo sastanak partnera AI4VET4AI projekta održao se 28. i 29. rujna ove godine u Zagrebu, a našu školu predstavljale su profesorice Mateja Žerjav i Mateja Šafarić Novak. (msn)

read more