Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

CNC operater – dualni model obrazovanja

Strukovni kurikulum zanimanja CNC OPERATER/OPERATERKA po dualnom modelu obrazovanja (DMO)

Nakon više godina obrazovanja mnogih generacija učenika za zanimanje CNC operater/ka u Tehničkoj školi Čakovec, zbog bitnih promjena i potreba na tržištu rada uzimajući omogućeno nam je uvođenje novog strukovnog kurikuluma. Od školske godine 2020./2021. u Tehničkoj školi Čakovec uvodimo strukovni kurikulum CNC operater za stjecanje kvalifikacije razine 4.1 prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

Obrazovanje za CNC operatera će se provoditi po dualnom modelu obrazovanja.

Dualno obrazovanje konkretno znači da će se uz obrazovanje u školi značajan dio učenja temeljenog na radu realizirati u svijetu rada (licenciranim radionicama). Tako će se u 1. razredu 24% ukupnog fonda sati učenja temeljenog na radu, u 2. razredu 84% ukupnog fonda sati učenja temeljenog na radu te u 3. razredu 77% ukupnog fonda učenja temeljenog na radu realizirati u licenciranim radionicama u gospodarstvu. Na taj način omogućeno je ostvarivanje više sati učenja temeljenog na radu u svijetu rada (u licenciranim radionicama) u odnosu na dosadašnji program CNC operatera.

Učenici koji će se upisati u navedeno zanimanje potpisivati će i Ugovor o dualnom obrazovanju sa licenciranim radionicama u kojima će imati uvjete za obavljanje nastave predmeta “Praksa u CNC radionici” tijekom cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja.

Tehnička škola Čakovec sa svojim materijalnim i kadrovskim uvjetima zadovoljila je sve preduvjete za izvođenje novog kurikuluma te učenicima nudimo upis u ovo zanimanje.

Detalji o strukovnom kurikulumu za stjecanje kvalifikacije CNC OPERATER prema dualnom modelu obrazovanja nalaze se u priloženim dokumentima…

CNC operater - nastavni plan vrijedi od 2020./2021.
Strukovni kurikulum za stjecanje kvalifikacije CNC operater prema DMO od 2020.-2021.