Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

CNC operater/operaterka 

Strukovni kurikulum za kvalifikaciju CNC operater po dualnom modelu obrazovanja (DMO)

Nakon više godina obrazovanja mnogih generacija učenika za zanimanje CNC operater/ka u Tehničkoj školi Čakovec po klasičnom modelu (IG model), zbog bitnih promjena i potreba na tržištu rada uzimajući omogućeno nam je uvođenje novog strukovnog kurikuluma. Od školske godine 2020./2021. u Tehničkoj školi Čakovec uvodimo strukovni kurikulum CNC operater po dualnom modelu za stjecanje kvalifikacije razine 4.1 prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

Dualno obrazovanje konkretno znači da će se uz obrazovanje u školi značajan dio učenja temeljenog na radu realizirati u svijetu rada (licenciranim radionicama). Tako će se u 1. razredu 24% ukupnog fonda sati učenja temeljenog na radu, u 2. razredu 84% ukupnog fonda sati učenja temeljenog na radu te u 3. razredu 77% ukupnog fonda učenja temeljenog na radu realizirati u licenciranim radionicama u gospodarstvu. Na taj način omogućeno je ostvarivanje više sati učenja temeljenog na radu u svijetu rada (u licenciranim radionicama) u odnosu na dosadašnji program CNC operatera.

Učenici koji će se upisati u navedeno zanimanje potpisivati će i Ugovor o dualnom obrazovanju sa licenciranim radionicama u kojima će imati uvjete za obavljanje nastave predmeta “Praksa u CNC radionici” tijekom cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja.

Tehnička škola Čakovec sa svojim materijalnim i kadrovskim uvjetima zadovoljila je sve preduvjete za izvođenje novog kurikuluma te učenicima nudimo upis u ovo zanimanje.

Detalji o strukovnom kurikulumu za stjecanje kvalifikacije CNC OPERATER  prema dualnom modelu obrazovanja nalaze se u priloženim dokumentima…

Plan nastavnih predmeta kvalifikacije CNC operater - dualni model obrazovanja - od 2020. g.

Strukovni kurikulum za kvalifikaciju CNC operater - dualni model obrazovanja (DMO) - od 2020. g.