Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

SRIJEDA S RAZREDNIKOM

Petak, 25. studenoga 2022.

Bajkovit dan strojara u zavičaju bajki

Čarobna prirodna baština i narodna predaja, povijesna zbilja i legende te su nam srijede, 23. studenoga 2022., uljepšale i oplemenile nastavni dan proveden izvan učionica Tehničke škole Čakovec. Aktivnost iz Školskog kurikula nazvana Srijeda s razrednikom učenicima razrednih odjela 3. ST i 3. S3 kišovito-snježnu, maglovitu i hladnu srijedu pretvorila je u topao dan za sjećanje. Osmijesi i pjesma naših strojarskih računalnih tehničara i strojobravara otjerali su crne kišne oblake i zavičaj bajke smješten u središtu kontinentalne hrvatske – grad Ogulin, mladiće, njihove razrednice i knjižničarku dočekao je zamalo okupan sunčevim sjajem.
Drevni Frankopanski kaštel, dvorac u središtu grada, dočekao nas je otvorenih vrata iza kojih nas je multimedijalnim i interaktivnim centrom Ivanina kuća bajki vodila srdačna i razdragana ‘Ivana’. U suvremenom centru koji slavi bajke i svekoliko bajkovito stvaralaštvo, djelujući na principima znanja, kreativnosti i upotrebi novih tehnologija učenici su obnovili spoznaje o svijetu bajki najznačajnije hrvatske spisateljice bajki – ‘hrvatskog Andersena’, Ivane Brlić-Mažuranić, kao i brojnih drugih hrvatskih i svjetskih bajkopisaca.
Bajkovite pute nastavili smo do kanjona u samom središtu grada u kojem ispod kamenih i strmih litica ponire rijeka Dobra koja upravo na tom mjestu završava svoj tok. Prema legendi o djevojci Đuli koja se u ponor strmoglavila zbog nesretne ljubavi, taj je prirodni fenomen nazvan Đulin ponor, a kamena litica otkriva profil kapetana Milana koji pogledom traži svoju Đulu.
Nakon dojmljiva prizora kakav samo priroda može stvoriti šetnju smo nastavili Parkom kralja Tomislava i zastali uz spomenik našem prvom kralju te krenuli put mjesta u kojem smo odgledali drugo poluvrijeme prvog nastupa naših Vatrenih.
Uslijedili su ručak, opuštanje, smijeh… i odlazak iz Ogulina. Laganom šetnjom uz ‘ogulinsko more’, kako mnogi zovu akumulacijsko jezero Sabljaci, uživajući u pogledu na vodeno prostranstvo i goru čudesne ljepote u daljini – Klek, uzdignutu nad kotlinom u kojoj se smjestio Ogulin, završili smo jedan drugačiji, poseban dan.
Uz druženje, smijeh i pjesmu koja se orila busom, opušteni kakvi zapravo i jesmo, proširili smo znanja iz književnosti, povijesti, geografije…, spoznali koliko zapravo lijepa si, zemljo naša… Kako bez ‘burgera’ izlet ne bi bio izlet, tako smo se i mi na stajalištu Draganići zasladili za kraj srijede koju ćemo zauvijek pamtiti.
Bajkovito je počelo, bajkovito i završilo! A kako bi drugačije i moglo s takvom mladošću – vedrom, discipliniranom, zabavnom… Bravo, dečki! (das)

 

Aktualne novosti

Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more