Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

NOVE METODOLOGIJE U RAZREDU BUDUĆNOSTI

Petak, 14. listopada 2022.

Stimulating creativity and innovation in the classroom/Future classroom methodology of teaching šestodnevni je tečaj u okviru Erasmus projekta „Suvremene nastavne metode“ koji se održava u Sesimbri, u Portugalu.

Stručna suradnica, knjižničarka Tehničke škole Čakovec Sanja Novak jedna je od koordinatorica projekta u kojem uz nju u Portugalu sudjeluju stručnjaci iz različitih zemalja Europe (Njemačke, Španjolske, Poljske, Litve, Latvije, Italije, Grčke).

Prvi dani tečaja prošli su u predstavljanju Portugala i njihova obrazovnog sustava, u međusobnom upoznavanju sudionika te radionicama. Suvremeni, drugačiji oblici korištenja digitalnih alata i njihova svrha u nastavi te različiti načini poučavanja i metodologije, kao i uvježbavanje usvojenih znanja na konkretnim zadacima i primjerima svima prisutnima otvorili su nove vidike i mogućnosti oplemenjivanja nastavnog procesa. Usavršavanje je obogaćeno posjetom i upoznavanjem sa specifičnostima prve portugalske škole koja je implementirala Future Lab te državne škole u mjestu Quinta do Conde, nedaleko od Sesimbre, koja je potpuno napustila klasičan pristup obrazovanju.

Uz misao vodilju „LESS TEACHER, BEST TEACHER“, koja se provlači svim danima i etapama tečaja,   upoznavanje s kulturom, običajima, tradicijom i gastronomijom Portugala segmenti su koji su svim sudionicima mobilnosti pričinili posebno zadovoljstvo i dali posebnu notu  ovom nadasve korisnom i kvalitetnom usavršavanju.

Aktualne novosti

DISEMINACIJA ISKUSTVA SA STUDIJSKOG PUTOVANJA U IZRAEL
DISEMINACIJA ISKUSTVA SA STUDIJSKOG PUTOVANJA U IZRAEL

Sva (nova) znanja koja su prikupili i pozitivna iskustva s kojima su se vratili osam je djelatnika TŠČ-a nakon boravka u Izraelu prenijelo svojim kolegicama i kolegama u Školi. Obrazovni sustav u Izraelu, ustanove koje su posjetili, mjesta koja su obišli, ljudi koje...

read more
Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more