Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

NOVE METODOLOGIJE U RAZREDU BUDUĆNOSTI

Petak, 14. listopada 2022.

Stimulating creativity and innovation in the classroom/Future classroom methodology of teaching šestodnevni je tečaj u okviru Erasmus projekta „Suvremene nastavne metode“ koji se održava u Sesimbri, u Portugalu.

Stručna suradnica, knjižničarka Tehničke škole Čakovec Sanja Novak jedna je od koordinatorica projekta u kojem uz nju u Portugalu sudjeluju stručnjaci iz različitih zemalja Europe (Njemačke, Španjolske, Poljske, Litve, Latvije, Italije, Grčke).

Prvi dani tečaja prošli su u predstavljanju Portugala i njihova obrazovnog sustava, u međusobnom upoznavanju sudionika te radionicama. Suvremeni, drugačiji oblici korištenja digitalnih alata i njihova svrha u nastavi te različiti načini poučavanja i metodologije, kao i uvježbavanje usvojenih znanja na konkretnim zadacima i primjerima svima prisutnima otvorili su nove vidike i mogućnosti oplemenjivanja nastavnog procesa. Usavršavanje je obogaćeno posjetom i upoznavanjem sa specifičnostima prve portugalske škole koja je implementirala Future Lab te državne škole u mjestu Quinta do Conde, nedaleko od Sesimbre, koja je potpuno napustila klasičan pristup obrazovanju.

Uz misao vodilju „LESS TEACHER, BEST TEACHER“, koja se provlači svim danima i etapama tečaja,   upoznavanje s kulturom, običajima, tradicijom i gastronomijom Portugala segmenti su koji su svim sudionicima mobilnosti pričinili posebno zadovoljstvo i dali posebnu notu  ovom nadasve korisnom i kvalitetnom usavršavanju.

Aktualne novosti

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more
Erasmus +, K1 projekt – SUVREMENI IZAZOVI ZA NOVE GENERACIJE
Erasmus +, K1 projekt – SUVREMENI IZAZOVI ZA NOVE GENERACIJE

Agencija za mobilnost i programe Europske unije prihvatila je projektni prijedlog „Suvremeni izazovi za nove generacije“ u okviru programa Erasmus +, Ključna aktivnost 1: mobilnost u svrhu učenja za pojedince te dodijelila Tehničkoj školi Čakovec bespovratna sredstva...

read more