Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

MHK, DHK, DM…

Utorak, 9. studenoga 2021.


Dan hrvatskih knjižnica na poticaj Hrvatskog knjižničarskog društva obilježava se od 2010.

HKD je Dan hrvatskih knjižnica ustanovio s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanja s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnje stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima.

Prvo obilježavanje dogodilo se na Interliberu, na kojem je predstavljena  kampanja Imam pravo znati, imam pravo na knjižnicu. Datum 11. studenoga odabran je jer je 1960. donesen prvi hrvatski zakon o knjižnicama kojim su postavljeni pravni temelji za planiran i sustavan rad i razvoj svih vrsta hrvatskih knjižnica te svih ključnih odrednica hrvatskog knjižničarstva.

Koliko posjećujete knjižnicu TŠČ-a? Kad ste zadnji put zatražili neku od knjižničnih usluga? Znate li da je ona za korisnike otvorena cijeli dan? Znate li da u fondu knjižnice TŠČ-a ima oko 7.500 naslova? Znate li da je posudba knjiga samo mali dio onoga što knjižničar radi? Znate li da su knjižničarke s punđom i naočalama na nosu još samo legenda koja se prepričava? Sudjelujete li u aktivnostima koje organiziraju knjižničarke? Jeste li strastveni čitač, a u knjižnici se osjećate kao doma?

Učenice i učenici 4. ST razrednog odjela ovaj su tjedan posjetili knjižnicu iz nekoliko razloga. Odradili su radionicu da bi obilježili Mjesec hrvatske knjige i Dan hrvatskih knjižnica, da bi otkrili koji su hrvatski autori na popisu ispitnih književnih djela za školski esej na državnoj maturi i počeli s ozbiljnim pripremama za državnu maturu (krenuli smo s bilješkama na Padletu, ali nitko ne zna gdje je granica), da bi kreativno potrošili sat razrednika…

Osim što se 11. studenoga obilježava Dan hrvatskih knjižnica, slavi se i sveti Martin (Martinje). Naša vam je preporuka da, umjesto u podrum, ovih dana svakako zalutate u knjižnicu! Dopustite si ugodno iznenađenje!

Aktualne novosti

Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more