Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

The Mobility Bridge III – NATJEČAJ

Nedjelja, 4. lipnja 2017.

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1496700407304{padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #c6d661 !important;}”]Objavljujemo NATJEČAJ za učenike trećeg razreda u zanimanju Tehničar za računalstvo.

U okviru provedbe Projekta „The Mobility Bridge III“ koji u programu Erasmus+ provodi konzorcij škola, Tehnička škola Čakovec upućuje 8 učenika na dvotjednu praktičnu nastavu u Saveznu Republiku Njemačku.
Pravo prijave imaju svi učenici 3RT razreda. Više o projektu, rokovima i prijavnim obrascima pročitajte u nastavku…

U suradnji sa Hrvatskim gospodarskim savezom u Njemačkoj (Kroatische Wirtschaftvereinigung) kao partnerskom organizacijom u okviru provedbe Erasmus+ projekta The Mobility Bridge III, Tehnička škola Čakovec upućuje 8 (osam) učenika trećeg razreda u zanimanju Tehničar za računalstvo na organiziranu stručnu praksu u Njemačku.

Planirano vrijeme izvođenja je kraj rujna i početak listopada 2017. godine.

Zainteresirani učenici dužni su svojom prijavom na Natječaj javno obznaniti svoj interes za sudjelovanjem u ovoj mobilnosti.

Selekcija zainteresiranih će se provoditi po sljedećim kriterijima:

1. Izvrsnost u učenju i struci
Opći uspjeh i uspjeh iz 5 stručnih predmeta (Skriptni jezici i WEB programiranje, Operacijski sustavi, Dizajn baza podataka, Građa računala i Računalne mreže) na kraju 3. razreda boduju se po principu 1 ocjena=1 bod.
Motiviranost u struci određena je bodovima 0-10, a dodjeljuje ju aktiv nastavnika računalstva koji najbolje mogu procijeniti motiviranost učenika za struku.

2. Izvrsnost u ponašanju: pohvale, neopravdani izostanci, pedagoške mjere
Pohvala nastavničkog vijeća za uspjeh na kraju svake nastavne godine donosi po 3 boda.
Sudjelovanje na natjecanju (minimalno županijskog ranga) iz strukovnih predmeta  ili stranih jezika donosi 3 boda, a na državnom natjecanju 7 bodova.
Pedagoške mjere i neopravdani sati su negativni bodovi koji se odbijaju od pozitivnih bodova. Opomena znači -5 bodova, ukor -10, a opomena pred isključenje -15 bodova. Neopravdani sati: 5-9 sati je -1 bod, 10-14 sati su -3 boda, 15-19 sati su -5 bodova, 20-29 sati su -7 bodova. Učenici sa 30 i više neopravdanih sati neće moći sudjelovati u projektu.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1496700377385{padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #c6d661 !important;}”]

 

Ispravna natječajna dokumentacija obuhvaća ispunjen priloženi prijavni obrazac, ispunjeni Europass CV, te preslike diploma s natjecanja ili pohvalnica za uspjeh kao i preporuke nastavnika (ako postoje).

Za sudjelovanje u projektu je potrebno poznavanje njemačkog jezika (jezik partnera primatelja). Razinu znanja će u dogovorenom terminu dodatnim testiranjem provjeriti nastavnica njemačkog jezika i ocijeniti ocjenom 1-10.Dobro znanje njemačkog jezika je jedan od kriterija za odabir učenika, ali nije isključujući faktor.

Radionica za prijevod životopisa odabranih kandidata na njemački jezik planira se održati najkasnije 6.7.2017.

 

Zainteresirani kandidati pripremljenu kompletnu dokumentaciju trebaju predati ravnatelju škole najkasnije do srijede 14. lipnja 2017. do 15 sati .

 

Svi zainteresirani učenici trebali bi napraviti preuzimanje (download) priloženih obrazaca i praznog Europass obrasca te ih popunjene predati uz prijavu.

 

Poveznice:

https://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae/templates-instructions

https://www.europass.hr/pdf/downloads/cvinstructions_hr_hr_000.pdf

Priloženi dokumenti:
Prijavnica za sudjelovanje na projektu MB III – 2017.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Aktualne novosti

PUENTES DE TÉCNICA Y AMISTAD
PUENTES DE TÉCNICA Y AMISTAD

HRVATSKO - ŠPANJOLSKA AVANTURA JE ZAVRŠENA, VEĆ SE KUJU NOVI PLANOVI I NOVI PROJEKTI Završena je mobilnost učenika iz španjolske Carmone,...

read more
NOVA PRILIKA ZA DRUŽENJE S TŠČ-OVCIMA – #STRUKOVIZIJA
NOVA PRILIKA ZA DRUŽENJE S TŠČ-OVCIMA – #STRUKOVIZIJA

Drage osmašice i osmaši, nakon Proljetnog kampa, nudimo vam još jednu priliku za druženje s TŠČ-ovcima. Čekamo vas na #Strukovizija u petak, 19. travnja 2024., od 9:00 u dvorani Graditeljske škole Čakovec! I ovoga puta pripremamo za vas nešto posebno! Upoznajte se s...

read more
PUENTES DE TÉCNICA Y AMISTAD
PUENTES DE TÉCNICA Y AMISTAD

HRVATSKO - ŠPANJOLSKA AVANTURA JE ZAVRŠENA, VEĆ SE KUJU NOVI PLANOVI I NOVI PROJEKTI Završena je mobilnost učenika iz španjolske Carmone, iz škole IES Manuel Losada Villasante. Nakon uvođenja u svijet mehatronike i mikroupravljača prvog dana, učenici su imali prilike...

read more
ČETVRTI I POSLJEDNJI DAN PROLJETNOG KAMPA U TŠČ-u
ČETVRTI I POSLJEDNJI DAN PROLJETNOG KAMPA U TŠČ-u

Danas su završile četverodnevne aktivnosti planirane za učenike osnovnih škola u okviru Proljetnog kampa 2024. u Tehničkoj školi Čakovec. Ovaj kamp bio je namijenjen budućim srednjoškolcima kako bi istražili različita područja tehnike, tehnologije i znanosti. Tijekom...

read more
NOVO POGLAVLJE U RAZVOJU OBRAZOVANJA I GOSPODARSTVA
NOVO POGLAVLJE U RAZVOJU OBRAZOVANJA I GOSPODARSTVA

Završna konferencija projekta Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu SJEVER – TŠČ održana je 23. studenoga 2023. Osim predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Međimurske županije,...

read more