Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

UČENJE MATEMATIKE KROZ IGRU? ZNAMO KAKO!

Utorak, 27. rujna 2022.

Posljednji dani boravka profesorice Sanje Loparić u Malagi prošli su. U okviru tečaja „Innovative Math and Science teaching: STEAM – Interdisciplinary Approach in Education“ učila je kako matematiku povezati s ostalim područjima i znanostima.
Matematika je većini učenika teška, a ponekad i dosadna. Posao nastavnika matematike u takvim situacijama nije lak. Zainteresirati učenika, pokazati mu važnost i snagu tog nastavnog predmeta te ga motivirati na učenje nije baš uvijek lako. Cilj tečaja bio je otkriti što više ideja kako učenicima približiti matematiku. Nastavnici su sami istraživali načine i metode te iznosili ideje upravo na način kako bi se to moglo i na nastavi. Nema krivog odgovora! Svatko ima pravo na svoje mišljenje! Istraži! Prouči! Sve su to rečenice koje je internacionalni tim iz Hrvatske, Italije, Njemačke i Nizozemske mogao čuti od svoje voditeljice, Poljakinje Anne.
U istraživanju su se mogli koristiti svi dostupni materijali (Google nam je postao najbolji prijatelj). Uz sve to, ubaci li se u učenje i igra, zabava je zagarantirana. Bez obzira je li riječ o gemifikaciji učenja ili game-based learningu, elementi igre u nastavi bilo kojeg predmeta uvijek su dobro došli – zaključak je svih prisutnih sudionika.
Boravak u Španjolskoj ne može proći bez flamenco showa, Picassa, razgleda prekrasnih katedrala i utvrda, odlične hrane i puno, puno emocija.

Aktualne novosti

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more
Erasmus +, K1 projekt – SUVREMENI IZAZOVI ZA NOVE GENERACIJE
Erasmus +, K1 projekt – SUVREMENI IZAZOVI ZA NOVE GENERACIJE

Agencija za mobilnost i programe Europske unije prihvatila je projektni prijedlog „Suvremeni izazovi za nove generacije“ u okviru programa Erasmus +, Ključna aktivnost 1: mobilnost u svrhu učenja za pojedince te dodijelila Tehničkoj školi Čakovec bespovratna sredstva...

read more