Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

UČENJE MATEMATIKE KROZ IGRU? ZNAMO KAKO!

Utorak, 27. rujna 2022.

Posljednji dani boravka profesorice Sanje Loparić u Malagi prošli su. U okviru tečaja „Innovative Math and Science teaching: STEAM – Interdisciplinary Approach in Education“ učila je kako matematiku povezati s ostalim područjima i znanostima.
Matematika je većini učenika teška, a ponekad i dosadna. Posao nastavnika matematike u takvim situacijama nije lak. Zainteresirati učenika, pokazati mu važnost i snagu tog nastavnog predmeta te ga motivirati na učenje nije baš uvijek lako. Cilj tečaja bio je otkriti što više ideja kako učenicima približiti matematiku. Nastavnici su sami istraživali načine i metode te iznosili ideje upravo na način kako bi se to moglo i na nastavi. Nema krivog odgovora! Svatko ima pravo na svoje mišljenje! Istraži! Prouči! Sve su to rečenice koje je internacionalni tim iz Hrvatske, Italije, Njemačke i Nizozemske mogao čuti od svoje voditeljice, Poljakinje Anne.
U istraživanju su se mogli koristiti svi dostupni materijali (Google nam je postao najbolji prijatelj). Uz sve to, ubaci li se u učenje i igra, zabava je zagarantirana. Bez obzira je li riječ o gemifikaciji učenja ili game-based learningu, elementi igre u nastavi bilo kojeg predmeta uvijek su dobro došli – zaključak je svih prisutnih sudionika.
Boravak u Španjolskoj ne može proći bez flamenco showa, Picassa, razgleda prekrasnih katedrala i utvrda, odlične hrane i puno, puno emocija.

Aktualne novosti

DISEMINACIJA ISKUSTVA SA STUDIJSKOG PUTOVANJA U IZRAEL
DISEMINACIJA ISKUSTVA SA STUDIJSKOG PUTOVANJA U IZRAEL

Sva (nova) znanja koja su prikupili i pozitivna iskustva s kojima su se vratili osam je djelatnika TŠČ-a nakon boravka u Izraelu prenijelo svojim kolegicama i kolegama u Školi. Obrazovni sustav u Izraelu, ustanove koje su posjetili, mjesta koja su obišli, ljudi koje...

read more
Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more