Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

TŠČ-ovci u KLIMATSKOM KOLAŽU

Utorak, 25. listopada 2022.

Sudjelujemo u projektu GreenTech Entrepreneurship Challenge

Prepoznavši važnost zelenih tehnologija u poslovanju, pokrenut je projekt GreenTech Entrepreneurship Challenge. Natjecanje je to za učenike viših razreda tehničkih srednjih škola s ciljem osmišljanja inovacija u području zelene tehnologije i razvoja poduzetničkog načina razmišljanja putem praktičnog rada.

Naši učenici odabrat će jedan od triju izazova na koje će uz ovaj projekt osmisliti rješenje te će ga naknadno pred svima predstaviti.

Projekt se istovremeno provodi u hrvatskim i makedonskim srednjim školama, a projektni partneri su Startup Macedonia i Lean Startup Hrvatska. Sufinanciran je sredstvima Europske unije, a podržavaju ga Zagrebačke Otpadne Vode.

Uz sudionike iz Makedonije, u Hrvatskoj su u ovaj projektni izazov uključene Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Srednja škola Krapina, Tehnička škola Čakovec, Elektrostrojarska škola Varaždin i Tehnička škola Virovitica.

Osim prilike koja im otvara mogućnost učenja o zelenim tehnologijama, učenici će iz prve ruke čuti o već postojećim rješenjima na hrvatskom tržištu. Projekti ovih startupa iznimno su zanimljivi jer u svom poslovanju i sami primjenjuju zelene tehnologije.

Po završetku projekta učenici će razviti greentech rješenja koja daju odgovore na pitanja kako dobiti energiju iz otpadnih voda, kako zaštititi šume i povećati pošumljavanje koristeći tehnologije te kako povećati upotrebu obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u Hrvatskoj.

Naši učenici na ovaj će način imati jedinstvenu priliku sudjelovanja na školskom i međuškolskom natjecanju te će na praktičan način učiti o zelenim tehnologijama.

Svim učenicima bit će omogućena edukacija o razumijevanju i ulozi zelenih tehnologija u vlastitoj struci i školovanju, kao i mentorska podrška i edukacija iskusnih predavača i moderatora iz hrvatske startup zajednice.

Projektom će se učenicima otvoriti prilika za suradnju s tvrtkama iz industrije koje se zalažu za razvoj zelenih tehnologija te će kombinacijom ovih edukacija biti spremni za tržište rada i nove korake u karijeri.

Cijeli proces edukacija i pripremanja za natjecanje može se pratiti na Tiktok profilu Lean Startup Hrvatska jer će tamo biti objavljene sve faze projekta, a na njegovu završetku svima će biti omogućeno glasanje za najbolje rješenje i sudjelovanje u pozitivnim promjenama.

Više o projektu i kako se uključiti u njega može se pročitati na službenim stranicama projekta greentech.leanstartup.hr 

Aktualne novosti