Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

TŠČ-ovci na #STRUKOVIZIJI

Petak, 26. travnja 2024.

Učenici i djelatnici Tehničke škole Čakovec prošlog su petka bili dio #StrukoVizija: Sajam strukovnih vještina, manifestacije održane u Dvorani Graditeljske škole Čakovec, gdje smo ujedinili snage s Obrtničkom komorom Međimurske županije i ostalim strukovnim školama iz Međimurja s ciljem približavanja strukovnih zanimanja učenicima osnovnih škola.

Reflektore smo usmjerili na naše štandove gdje smo izložili bogat asortiman naše strojarske, elektrotehničke i mehatroničke opreme, uključujući CNC glodalicu, 3D printer, robotsku ruku, simulator zavarivanja, panele za fluidne tehnike, solarne panele, demonstrirali kako „voziti na vodu“… dokazujući kako strukovno obrazovanje prati tehnološki napredak. Uz opremu, predstavili smo i raznolike vještine i znanja koje se stječu kroz naše programe.

Osim škola, u manifestaciji su sudjelovali i brojni obrtnici i trgovačka društva koji su kroz demonstracije i prezentacije pokazali raznolikost i atraktivnost strukovnih zanimanja.

Tijekom dana dio smo događanja preselili u našu multimedijalnu dvoranu gdje je predstavljen međunarodni projekt u kojem sudjelujemo kao partner Sveučilištu Algebra – AI4VET4AI, gospodin Boris Jokića održao je vlo zanimljivo i inspirativno predavanje naziva „Kakav je taj naš današnji svijet“ i na kraju vrlo dinamična panel-rasprava na temu “Umjetna inteligencija – prijetnja ili prilika u strukovnom obrazovanju”  kojom smo htjeli potaknuti dijalog o budućnosti strukovnih zanimanja.

Ovaj događaj još je jednom potvrdio važnost strukovnog obrazovanja kao ključnog čimbenika razvoja moderne radne snage i osiguravanja budućih karijera za mlade u našoj županiji, a pokazao je i da su strukovna zanimanja vrlo atraktivna i da nude brojne mogućnosti. Zahvaljujemo se svim organizatorima, sudionicima i partnerima koji su omogućili da ova manifestacija zasja punim sjajem i da budemo dio nje. Uvjereni smo da je praktično iskustvo ključ uspjeha i izrazito smo ponosni što možemo reći da naši prostori nisu samo mjesto učenja, već laboratorij budućnosti gdje ideje postaju stvarnost. Naš cilj je osnažiti svakog učenika da postane lider u svojem polju, spreman za izazove koje donosi sutra.

Sljedeći sastanak s osmašicama, osmašima, njihovim roditeljima, ali i svima zainteresiranima za obrazovanje, tehniku i tehnologiju zakazujemo za 8. lipnja 2024. i sve vas pozivamo na Dan otvorenih vrata Tehničke škole Čakovec.

Aktualne novosti

ERASMUS + Job shadowing u Tehničkoj školi Čakovec
ERASMUS + Job shadowing u Tehničkoj školi Čakovec

Prošli tjedan, od 6. do 10. svibnja, u okviru Erasmus+ projekta, imali smo čast ugostiti nastavnicu matematike Fani Chatzi iz škole 3rd Lyceum of Koropi (Koropi, Grčka). Tijekom svog boravka, Fani nije samo pratila našu nastavu iz matematike, već je i aktivno...

read more
NOVO POGLAVLJE U RAZVOJU OBRAZOVANJA I GOSPODARSTVA
NOVO POGLAVLJE U RAZVOJU OBRAZOVANJA I GOSPODARSTVA

Završna konferencija projekta Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu SJEVER – TŠČ održana je 23. studenoga 2023. Osim predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Međimurske županije,...

read more
Popis tema za završni rad u 2023./2024.
Popis tema za završni rad u 2023./2024.

Dragi učenici, u priloženim dokumentima objavljujem popis tema za završni rad za školsku godinu 2023./2024. - po zanimanjima. Tehničar za računalstvo                  Prijedlog tema za ZR 2023 - tehničari za računalstvo Tehničar za mehatroniku                Prijedlog...

read more