Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

TRENUCI KOJI SE NE ZABORAVLJAJU

Subota, 2. ožujka 2024.

Marljivi i veseli TŠČ-ovci u rad i učenje utkali iskru mladosti

Osim radom, drugi tjedan naše njemačke avanture obilježile su raznovrsne aktivnosti tijekom slobodnog vremena.

Nakon uzbudljivog vikenda u ponedjeljak smo dio slobodnih trenutaka iskoristili za pranje rublja. Naoko sasvim uobičajena aktivnost, nekima od nas predstavila je pravi izazov. Bez obzira na manje poteškoće, i taj smo zadatak uspješno obavili, za što smo se nagradili odlaskom u obližnju kuglanu. Mnogi od nas nemaju iskustva s kuglanjem, ali smo uživali uz mnogo smijeha, a ni natjecateljskog duha nije nedostajalo.

Utorak je bio rezerviran za organiziran posjet BMW tvornici u Leipzigu. Impresionirali su nas automatski procesi i količina robotike uključene u proizvodnju vozila. Gledajući robote kako precizno obavljaju zadatke, činilo nam se kao da smo zakoračili u budućnost industrijske proizvodnje.

U srijedu smo razgledali Spomenik Bitke naroda izgrađen kao simbol pobjede nad Napoleonovim snagama 1813. Ova monumentalna zgrada visoka je 91 metar i jedan je od najvećih spomenika u Europi. S njegova vrha pruža se predivan pogled na cijeli Leipzig.

Ostatak slobodnog vremena provodili smo u kampusu družeći se s učenicima iz Španjolske, Rumunjske i Slovačke ili samostalno istražujući Schkeuditz i Leipzig. Za zainteresirane su organizirani nogometni susreti u obližnjoj dvorani osnovne škole, a u sklopu kampusa nalazi se prostor za stolni tenis koji smo često igrali. Večeri smo uglavnom provodili u klubu igrajući bilijar, stolni nogomet i PlayStation 5 te sklapajući nova prijateljstva.

Ovaj su tjedan obilježili i važni datumi – svoj 18. rođendan i ulazak u svijet odraslih s nama su proslavili naši Jakov i David.

Naša njemačka avantura svima nam ostaje zabilježena kao nezaboravno iskustvo. Znanja koja smo stekli neprocjenjiva su, kao i svi trenuci druženja i zabave koji nam ostaju trajno urezani u sjećanja. (Petar Žganec, Filip Štefok i Marko Tomašić)

 

Aktualne novosti

Obavijest sudionicima o ishodu natječaja
Obavijest sudionicima o ishodu natječaja

Temeljem odredbi Natječaja za zasnivanje radnog odnosa objavljenog 2. srpnja 2024. i članka 90. Statuta Tehničke škole Čakovec te uz prethodnu suglasnost Školskog odbora ravnatelj Dražen Blažeka, dipl. ing. el. daje OBAVIJEST SUDIONICIMA O ISHODU NATJEČAJA za...

read more
UPISI u 1. razrede – promjena termina preuzimanja dokumenata
UPISI u 1. razrede – promjena termina preuzimanja dokumenata

Poštovani učenici i roditelji,  s obzirom da će se Upisnice iz aplikacije za upise moći dobivati nakon 12 sati u srijedu 10.7.2024., obavještavamo vas da je došlo do promjene termina provedbe upisa u Tehničkoj školi Čakovec. Upisne komisije u Tehničkoj školi Čakovec...

read more
PARTNERSTVO I PRIJATELJSTVO TEHNIČKIH ŠKOLA DARUVARA I ČAKOVCA
PARTNERSTVO I PRIJATELJSTVO TEHNIČKIH ŠKOLA DARUVARA I ČAKOVCA

Bio je to jedan tako poseban dan… Razdraganih lica i iskrenih osmijeha, čvrsta stiska ruke i toplom riječju dobrodošlice vrata su nam svoje škole otvorili naši kolege nastavnici, partneri u projektu, naši prijatelji iz daruvarske Tehničke škole. Ispunili smo obećanje...

read more
Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide
Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide

SVEČANI TRENUTAK MATURANATA TEHNIČKE ŠKOLE ČAKOVEC Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide Odletješe naše ptice… 'bučne i tihe,  pogodne da ih se voli'… odlepršaše… u horizonte nove, u svjetove velike… 'i teško nam je vjerovati da su odletjele i napustile nas...

read more