Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

TEORIJSKA ZNANJA OBOGAĆENA U PROIZVODNOM OKRUŽENJU

Utorak, 25. travnja 2023.

Maturanti CNC-ovci posjetili TMT d.o.o.

Zahvaljujući uspješnoj dugogodišnjoj suradnji privrede i gospodarstva Međimurske županije s Tehničkom školom Čakovec, budući CNC operateri, učenici 3. S1 razrednog odjela TŠČ-a u okviru nastavnog predmeta Poduzetništvo sa svojom su nastavnicom Danijelom Bratušom Sarić u ponedjeljak, 24. travnja 2023. godine posjetili tvrtku TMT d.o.o. iz Čakovca.

Vlasnik, gospodin Davor Ostoja, te zaposlenici Marinko Čmrlec (IT direktor), Andrej Krištofić (CNC programer) i Boris Kocijan (kontrola kvalitete) učenike su vrlo profesionalno dočekali i upoznali s procesom rada tvrtke provevši ih proizvodnim pogonima.

TMT d.o.o. tvrtka je s dugogodišnjom tradicijom u obradi metala koja se bavi uslugama strojne obrade i bravarskih radova za renomirane tvrtke EU-a i šire. Jedna je od prvih tvrtki u bivšoj Jugoslaviji koja se bavila ovom vrstom usluge te je s izvozom od 99 % usluga na inozemna tržišta zapadne Europe i svijeta svoj ugled zadržala i danas. Proizvodni pogoni s ukupno 150 zaposlenika locirani su u Čakovcu u kojem se bave CNC obradom pozicija manjih gabarita i Lepoglavi u kojoj je smještena CNC obrada pozicija većih gabarita na Bohrwerkcima te bravarska proizvodnja koja uključuje završnu površinsku obradu (bojanje). Strojni park im se sastoji od CNC strojeva različitih dimenzija, brzina i točnosti, čime u potpunosti zadovoljavaju potrebe i zahtjeve kupaca. Osim toga, imaju organiziran i certificiran cjelokupni proces usluge, od narudžbe do isporuke, te su nositelji certifikata DIN EN ISO 9001:2015. U cilju dodatnog proširenja usluge te povećanja vlastite efikasnosti, među rijetkim su tvrtkama u RH koje posjeduju vlastiti softver za praćenje proizvodnje razvijen u njihovu IT odjelu.

Tvrtka TMT njeguje dugogodišnju suradnju s našom školom, a uz mogućnost obavljanja stručne prakse, našim učenicima nudi i zaposlenje nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja. Više informacija o samoj tvrtki, referentnoj listi njihovih kupaca te raspoloživom strojnom parku može se naći na njihovoj web-stranici: https://www.tmt.hr/?lang=hr (dbs)

Aktualne novosti