Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

Tehnička škola Čakovec u srcu Madrida

Petak, 27. listopada 2023.

Nedavno smo se iz naših učionica preselili u Španjolsku na uzbudljivo studijsko putovanje puno novih saznanja i avantura!

Na ovom nevjerojatnom putovanju, imali smo priliku posjetiti ključne institucije koje su nam otkrile tajne španjolskog obrazovnog sustava i bitne aspekte cjeloživotnog učenja.
Kroz smijeh i mnoga pitanja, kročili smo u prostorije Centro de Formación en Electricidad, Electrónica y Aeronáutica – centra za obuku u elektrici, elektronici i aeronautici. Posjetili smo i Fakultet Universidad Europea, gdje smo osim planiranog obilaska laboratorija istražili cijeli kampus.
Trećeg dana, uputili smo se prema tvrtki Martinrea Honsel, svjetskom lideru u proizvodnji komponenti od lakih metala za autoindustriju. Tu smo naučili o njihovim ekološkim pristupima i komponentama za električne automobile. Osim toga, posjetili smo i strukovnu školu Salesianos Atocha (Colegio Salesianos Atocha), koja surađuje s Martinrea Honsel i pruža prilike za stažiranje učenicima i studentima.

Želimo se zahvaliti svim našim sjajnim domaćinima na toplom dočeku i inspirirajućim razgovorima s industrijalnim stručnjacima.

Aktualne novosti

JOŠ JEDNO DRUŽENJE S  ERASMUSOVCIMA
JOŠ JEDNO DRUŽENJE S  ERASMUSOVCIMA

Prošlog petka naša multimedijalna dvorana bila je premala za sve one koji su još jednom željeli čuti iskustva i uspomene naših „Iraca“ - 18 učenika i dvoje pratitelja na putovanju koji su 2023. na mobilnost putovali u Republiku Irsku i tamo stjecali znanja i vještine...

read more
Obrazac za izdavanje prijepisa/duplikata svjedodžbe
Obrazac za izdavanje prijepisa/duplikata svjedodžbe

Prijepis/duplikat Zahtjev za izdavanje prijepisa/duplikata svjedodžbe – UPUTE Tehnička škola Čakovec može izdati prijepis ili duplikat originalnih svjedodžbi koje je preuzeo učenik prilikom završetka svog školovanja. Prijepis ili duplikat izdaju se na temelju podataka...

read more
STUDIRANJE (NE) DOĐE UVIJEK NA RED
STUDIRANJE (NE) DOĐE UVIJEK NA RED

Na naš prvi Dan visokoškolskih ustanova pod nazivom Od školske klupe do diplome odazvalo se 13 renomiranih hrvatskih i slovenskih visokoškolskih ustanova koje su našim učenicima pružile priliku upoznati se s širokim rasponom studijskih programa i karijernih putova. U...

read more