Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

STEAM Education

Nedjelja, 16. listopada 2022.

Za Pitagorin poučak sigurno ste čuli. A za Pitagorinu čašu? Onu koju često nazivaju i čašom umjerenosti zato što se iz nje izlije sva tekućina kad ju se napuni do vrha. Prema legendi, Pitagora je izumio čašu radi sprečavanja pijanstva radnika zaposlenih na gradilištu. Od 10. do 14. listopada 2022. u Gradu Svjetlosti održan je tečaj Steam Education na kojem sam upoznala mnogo zanimljivih načina učenja i jeftinih pokusa koji se lako implementiraju u nastavu.
Uvod u rad s Arduinom, open-source platformom za kreiranje elektroničkih prototipova baziranom na sklopovlju i programskom paketu koji je fleksibilan i jednostavan za korištenje, bio nam je poticaj da između ostalog napravimo tzv. fruit piano s bilo kojim dostupnim voćem.
Kako školskoj djeci omogućiti testiranje i razvijanje vlastitih ideja o svijetu znanosti putem praktičnih aktivnosti rješavanja problema i otvorenog istraživanja?
Ovakvim načinom rada učenici razvijaju metode znanstvenog pristupa postavljenom im zadatku, uče kritički i kreativno razmišljati te samostalno istraživati.
S obzirom na to da je u Parizu teško izbjeći uplitanje umjetnosti u sve aspekte života, i mi smo u akronim STEM uključili slovo A(rt) i stvorili haiku:

Look at the Sky. Breath.
A free spirit in the world.
Green is relaxing.

Aktualne novosti

DISEMINACIJA ISKUSTVA SA STUDIJSKOG PUTOVANJA U IZRAEL
DISEMINACIJA ISKUSTVA SA STUDIJSKOG PUTOVANJA U IZRAEL

Sva (nova) znanja koja su prikupili i pozitivna iskustva s kojima su se vratili osam je djelatnika TŠČ-a nakon boravka u Izraelu prenijelo svojim kolegicama i kolegama u Školi. Obrazovni sustav u Izraelu, ustanove koje su posjetili, mjesta koja su obišli, ljudi koje...

read more
Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more