Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

STEAM Education

Nedjelja, 16. listopada 2022.

Za Pitagorin poučak sigurno ste čuli. A za Pitagorinu čašu? Onu koju često nazivaju i čašom umjerenosti zato što se iz nje izlije sva tekućina kad ju se napuni do vrha. Prema legendi, Pitagora je izumio čašu radi sprečavanja pijanstva radnika zaposlenih na gradilištu. Od 10. do 14. listopada 2022. u Gradu Svjetlosti održan je tečaj Steam Education na kojem sam upoznala mnogo zanimljivih načina učenja i jeftinih pokusa koji se lako implementiraju u nastavu.
Uvod u rad s Arduinom, open-source platformom za kreiranje elektroničkih prototipova baziranom na sklopovlju i programskom paketu koji je fleksibilan i jednostavan za korištenje, bio nam je poticaj da između ostalog napravimo tzv. fruit piano s bilo kojim dostupnim voćem.
Kako školskoj djeci omogućiti testiranje i razvijanje vlastitih ideja o svijetu znanosti putem praktičnih aktivnosti rješavanja problema i otvorenog istraživanja?
Ovakvim načinom rada učenici razvijaju metode znanstvenog pristupa postavljenom im zadatku, uče kritički i kreativno razmišljati te samostalno istraživati.
S obzirom na to da je u Parizu teško izbjeći uplitanje umjetnosti u sve aspekte života, i mi smo u akronim STEM uključili slovo A(rt) i stvorili haiku:

Look at the Sky. Breath.
A free spirit in the world.
Green is relaxing.

Aktualne novosti

UPISI u 1. razrede – promjena termina preuzimanja dokumenata
UPISI u 1. razrede – promjena termina preuzimanja dokumenata

Poštovani učenici i roditelji,  s obzirom da će se Upisnice iz aplikacije za upise moći dobivati nakon 12 sati u srijedu 10.7.2024., obavještavamo vas da je došlo do promjene termina provedbe upisa u Tehničkoj školi Čakovec. Upisne komisije u Tehničkoj školi Čakovec...

read more
PARTNERSTVO I PRIJATELJSTVO TEHNIČKIH ŠKOLA DARUVARA I ČAKOVCA
PARTNERSTVO I PRIJATELJSTVO TEHNIČKIH ŠKOLA DARUVARA I ČAKOVCA

Bio je to jedan tako poseban dan… Razdraganih lica i iskrenih osmijeha, čvrsta stiska ruke i toplom riječju dobrodošlice vrata su nam svoje škole otvorili naši kolege nastavnici, partneri u projektu, naši prijatelji iz daruvarske Tehničke škole. Ispunili smo obećanje...

read more
Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide
Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide

SVEČANI TRENUTAK MATURANATA TEHNIČKE ŠKOLE ČAKOVEC Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide Odletješe naše ptice… 'bučne i tihe,  pogodne da ih se voli'… odlepršaše… u horizonte nove, u svjetove velike… 'i teško nam je vjerovati da su odletjele i napustile nas...

read more