Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

Proljetni kamp 2024. – prvi dan

Utorak, 2. travnja 2024.

DIY IGRICA, 3D SKENER, ANIMIRANE PRIČE, ELEKTROPNEUMATIKA… SAMO SU DIO DANAŠNJEG DANA

Imali smo čast ugostiti osmaše iz donjomeđimurskih osnovnih škola i zajedno zakoračiti u svijet tehnike i budućnosti! 💡

Svaka naša draga gošća i svi naši dragi gosti imali su priliku zaroniti u četiri različita, ali iznimno povezana svijeta tehnike – u svijet strojarstva, mehatronike, elektrotehnike i računalstva.

S mikroskopom u ruci otkrivali su svojstva materijala koje obično ne vidimo golim okom, a 3D skener donio je notu futurizma u naše radionice (ali i ogromnu dozu zabave)!  Kidalica i Charpy bat nisu služili samo testiranju materijala, već su nam otkrili i njihove tajne!

Upravljanje energijom tekućina i plinova  doslovno je “napuhalo” naše goste – baloni su letjeli visoko, a “naraslo” je i  njihovo znanje!

“Do it yourself igrica” bila je savršena kombinacija učenja i zabave, dok je priče osmaša radionica Animirane priče pretvorila u stvarnost!

Posebnu zahvalu iskazujemo našem današnjem sponzoru – kompaniji Tehnix, što nam je omogućio ulazak u sfere još većih snova i ostvarenje još viših ciljeva! Gospoda Lovro i Nino, današnji predstavnici kompanije Tehnix, uveselili su nas svojim dolaskom u Školu i gostoprimstvom u Kompaniji  pokazavši nam manji dio pogona!

Iako je dan trajao prilično dugo, osmijesi na licima osmaša najbolja su nam nagrada!

S nestrpljenjem iščekujemo nastavak našeg Kampa i susret s novim izazovima. Veselimo se sutrašnjem dolasku nove grupe i spremni smo vam pružiti nezaboravno iskustvo!

Aktualne novosti

UPISI u 1. razrede – promjena termina preuzimanja dokumenata
UPISI u 1. razrede – promjena termina preuzimanja dokumenata

Poštovani učenici i roditelji,  s obzirom da će se Upisnice iz aplikacije za upise moći dobivati nakon 12 sati u srijedu 10.7.2024., obavještavamo vas da je došlo do promjene termina provedbe upisa u Tehničkoj školi Čakovec. Upisne komisije u Tehničkoj školi Čakovec...

read more
PARTNERSTVO I PRIJATELJSTVO TEHNIČKIH ŠKOLA DARUVARA I ČAKOVCA
PARTNERSTVO I PRIJATELJSTVO TEHNIČKIH ŠKOLA DARUVARA I ČAKOVCA

Bio je to jedan tako poseban dan… Razdraganih lica i iskrenih osmijeha, čvrsta stiska ruke i toplom riječju dobrodošlice vrata su nam svoje škole otvorili naši kolege nastavnici, partneri u projektu, naši prijatelji iz daruvarske Tehničke škole. Ispunili smo obećanje...

read more
Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide
Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide

SVEČANI TRENUTAK MATURANATA TEHNIČKE ŠKOLE ČAKOVEC Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide Odletješe naše ptice… 'bučne i tihe,  pogodne da ih se voli'… odlepršaše… u horizonte nove, u svjetove velike… 'i teško nam je vjerovati da su odletjele i napustile nas...

read more