Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

PRAKSOM DO NOVIH SPOZNAJA

Četvrtak, 22. rujna 2022.

Trećeg dana edukacije „Inkluzivno obrazovanje za sve“ sudionici su promišljali o specifičnostima učenika, s naglaskom na različite poteškoće. Putem različitih vježbi isprobali su kako školski zadaci izgledaju iz njihove perspektive. Na taj način i nastavnici, ali i drugi učenici, lakše razumiju određene specifičnosti te razvijaju prihvaćanje i empatiju.
Nastavnik ima zadatak prepoznati učenika s teškoćama, pronaći najbolji način poučavanja i
učenja te poticati učenike da svakog prihvaćaju onakvog kakav jest – sa svojim jakim stranama, ali i nedostacima.
Prilagodba u radu s učenicima s posebnim potrebama uključuje pripremu učenika, radne okoline i kurikula. No, kako je svaki čovjek individua za sebe i ima specifične potrebe, tako rad nastavnika zahtijeva stalno učenje, istraživanje, prilagođavanje i osluškivanje. Kao i u drugim područjima, tako i u području inkluzivnog obrazovanja postoje značajne razlike među zemljama, ali svakako je prisutna visoka motivacija da uz pomoć odgojno-obrazovnih djelatnika svako dijete dobije mogućnost profesionalnog i osobnog razvoja. Izazovan, ali ispunjujući posao. Veselimo se novim idejama i saznanjima!
Još jedna znamenitost bogate povijesti u Heraklionu svakako je Rocca a Mare ili Koules,
venecijanska tvrđava koja dominira ulazom u staru gradsku luku Heraklion. Šetnjom oko tvrđave pruža se pogled na čitav grad i zastaje dah posjetitelju.

Aktualne novosti

Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more