Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

NOVE MOBILNOSTI U SKLOPU ERASMUS + PROJEKTA “SUVREMENE METODE UČENJA”

Utorak, 20. rujna 2022.

Ovih su dana započele dvije nove mobilnosti u okviru Erasmus + projekta „Suvremeni izazovi za nove generacije“. U Grčku je otputovala psihologinja Lucija Matjačić Kovačić, a u Španjolsku profesorica matematike Sanja Loparić.
Inkluzivno obrazovanje suvremeni je obrazovni pristup čiji je glavni cilj osigurati jednak odgojno-obrazovni pristup i mogućnosti svim učenicima te prevladavanje strukturnih prepreka i stereotipa sustava. Inkluzivno obrazovanje cijeni raznolikost i jedinstven doprinos svakog učenika.
Cilj edukacije u koju se uključila naša školska psihologinja Lucija Matjačić Kovačić je pomoći učiteljima da usvoje načela i pristupe inkluzivnog obrazovanja i biti u stanju odgovoriti na heterogenost učenika potičući ih na samostalno djelovanje, eksperimentiranje i aktivno učenje.
Kao najveći i najnaseljeniji grčki otok, Kreta je izvrsna prilika za stjecanje stručnih znanja i upoznavanje bogate povijesne kulture i običaja.
Prvog dana edukacije sudionici su predstavili svoje zemlje, obrazovne sustave i škole, što je temelj daljnjem zajedničkom istraživanju, suradnji i razmjeni primjera dobre prakse.
Uz stručnog vodiča, prošetali su centrom najvećeg grada na Kreti – Herakliona, koji će im biti sjedište tijekom edukacije.

Profesorica matematike Sanja Loparić sudjeluje u stručnom usavršavanju u španjolskoj Malagi. Tijekom usavršavanja upoznat će se s obrazovnim sustavima raznih država diljem Europe te razmijeniti iskustva vezana uz obrazovanje u STEAM području. Upoznat će se s inovativnim nastavnim metodama, upotrebom eksperimenata, robota i digitalnih igrica za učenje. Prvi dan petodnevne edukacije sudionici su iskoristili za međusobno upoznavanje i kratak razgled grada.

Aktualne novosti

Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more