Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

NOVE MOBILNOSTI U SKLOPU ERASMUS + PROJEKTA “SUVREMENE METODE UČENJA”

Utorak, 20. rujna 2022.

Ovih su dana započele dvije nove mobilnosti u okviru Erasmus + projekta „Suvremeni izazovi za nove generacije“. U Grčku je otputovala psihologinja Lucija Matjačić Kovačić, a u Španjolsku profesorica matematike Sanja Loparić.
Inkluzivno obrazovanje suvremeni je obrazovni pristup čiji je glavni cilj osigurati jednak odgojno-obrazovni pristup i mogućnosti svim učenicima te prevladavanje strukturnih prepreka i stereotipa sustava. Inkluzivno obrazovanje cijeni raznolikost i jedinstven doprinos svakog učenika.
Cilj edukacije u koju se uključila naša školska psihologinja Lucija Matjačić Kovačić je pomoći učiteljima da usvoje načela i pristupe inkluzivnog obrazovanja i biti u stanju odgovoriti na heterogenost učenika potičući ih na samostalno djelovanje, eksperimentiranje i aktivno učenje.
Kao najveći i najnaseljeniji grčki otok, Kreta je izvrsna prilika za stjecanje stručnih znanja i upoznavanje bogate povijesne kulture i običaja.
Prvog dana edukacije sudionici su predstavili svoje zemlje, obrazovne sustave i škole, što je temelj daljnjem zajedničkom istraživanju, suradnji i razmjeni primjera dobre prakse.
Uz stručnog vodiča, prošetali su centrom najvećeg grada na Kreti – Herakliona, koji će im biti sjedište tijekom edukacije.

Profesorica matematike Sanja Loparić sudjeluje u stručnom usavršavanju u španjolskoj Malagi. Tijekom usavršavanja upoznat će se s obrazovnim sustavima raznih država diljem Europe te razmijeniti iskustva vezana uz obrazovanje u STEAM području. Upoznat će se s inovativnim nastavnim metodama, upotrebom eksperimenata, robota i digitalnih igrica za učenje. Prvi dan petodnevne edukacije sudionici su iskoristili za međusobno upoznavanje i kratak razgled grada.

Aktualne novosti

Obavijest sudionicima o ishodu natječaja
Obavijest sudionicima o ishodu natječaja

Temeljem odredbi Natječaja za zasnivanje radnog odnosa objavljenog 2. srpnja 2024. i članka 90. Statuta Tehničke škole Čakovec te uz prethodnu suglasnost Školskog odbora ravnatelj Dražen Blažeka, dipl. ing. el. daje OBAVIJEST SUDIONICIMA O ISHODU NATJEČAJA za...

read more
UPISI u 1. razrede – promjena termina preuzimanja dokumenata
UPISI u 1. razrede – promjena termina preuzimanja dokumenata

Poštovani učenici i roditelji,  s obzirom da će se Upisnice iz aplikacije za upise moći dobivati nakon 12 sati u srijedu 10.7.2024., obavještavamo vas da je došlo do promjene termina provedbe upisa u Tehničkoj školi Čakovec. Upisne komisije u Tehničkoj školi Čakovec...

read more
PARTNERSTVO I PRIJATELJSTVO TEHNIČKIH ŠKOLA DARUVARA I ČAKOVCA
PARTNERSTVO I PRIJATELJSTVO TEHNIČKIH ŠKOLA DARUVARA I ČAKOVCA

Bio je to jedan tako poseban dan… Razdraganih lica i iskrenih osmijeha, čvrsta stiska ruke i toplom riječju dobrodošlice vrata su nam svoje škole otvorili naši kolege nastavnici, partneri u projektu, naši prijatelji iz daruvarske Tehničke škole. Ispunili smo obećanje...

read more
Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide
Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide

SVEČANI TRENUTAK MATURANATA TEHNIČKE ŠKOLE ČAKOVEC Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide Odletješe naše ptice… 'bučne i tihe,  pogodne da ih se voli'… odlepršaše… u horizonte nove, u svjetove velike… 'i teško nam je vjerovati da su odletjele i napustile nas...

read more