Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

MUZEJSKE PRIČE-Riznica Međimurja obogatila riznicu računalaca

Srijeda, 12. listopada 2022.

U suvremenoj nastavi povijesti učenik je aktivan sudionik nastavnog procesa, s ciljem razvoja povijesnog mišljenja. Za postizanje navedenog cilja potrebno je primijeniti nove metode i oblike rada. Jedan od oblika suvremenih pristupa nastavi povijesti jest i izvanučionička nastava u instituciji muzeja.

S obzirom na to da je Muzej Međimurja Čakovec dobio suvremenu i vrlo atraktivnu Riznicu Međimurja, profesori Povijesti i knjižničarke Tehničke škole Čakovec odlučili su izvanučioničku nastavu održati upravo u tom prostoru. Učenike 2. RT razrednog odjela u Riznicu su odveli knjižničarka Sanja Novak i profesor Markus Pilić, a o vrijednosti ovakvog oblika nastave najviše govore zapisi samih učenika.

Slušanje zaštićenih govora u Međimurju bilo je jako smiješno i zanimljivo jer se čuje razlika u izgovoru nekih riječi i naglasku. (Filip Bezek)

Smatram da je ova Riznica suvremeno opremljena. Svidjela mi se iskorištenost prostora većine kompleksa starog grada. Unutar same Riznice najzanimljivije su mi bile skulpture vojnika, kao i dio utvrde u kojemu su bile tamnice. Detaljno objašnjavanje vodiča posjet Riznici učinilo je zanimljivijim i lakšim za razumijevanje. (David Čapek)

Posjet Riznici mi se svidio, baština je bila odlično prikazana i priče voditeljice bile su jako zanimljive! (Tin Gašparlin)

Bili su mi dobri različiti govori, osobito štrigovski, jer tamo živim, pa mi se činilo kao da slušam djeda preko ulice. (Matej Kovačić)

Jako su mi bili zanimljivi primjerci nekadašnjih vojnika i oružja. Mogli smo vidjeti kako su izgledali konjanici, obični vojnici, topovi… (Karlo Magdalenić)

Posjet Riznici Međimurja bio mi je vrlo zanimljiv i uzbudljiv zato što smo naučili dosta toga izvan škole, na vrlo uzbudljiv, zabavan način. Nadam se i daljnem učenju povijesti ovakvim metodama. (Borna Martinjak)

Odlazak u Riznicu Međimurja ostavio mi je snažan dojam. Uspio sam naučiti nešto novo i prisjetiti se stvari koje sam znao otprije. (Ivan Novak)

Prije dolaska u Riznicu Međimurja moja su očekivanja bila neznatna, no nakon razgledavanja starog grada bio sam ugodno iznenađen. Prolaskom njime otkrio sam mnoge zanimljivosti. (Fran Rešetar)

Ovo mi je bio prvi posjet Riznici i stekao sam zanimljivo iskustvo. Ulaskom u Riznicu i razgledajući predmete koji su na prodaju, shvatio sam da to neće biti samo običan „muzej“ na koji sam naviknut. (Nikola Zgrebec)

Muzej Riznica Međimurja mi se sviđa. Lijep je, moderan i zanimljiv. Sviđa mi se i to što je prilagođen osobama s invaliditetom. Najviše su mi se svidjeli tamnice, razvoj oružja i opreme te prikaz razvoja čakovečkog starog grada. (Jakov Žganec)

Aktualne novosti

DISEMINACIJA ISKUSTVA SA STUDIJSKOG PUTOVANJA U IZRAEL
DISEMINACIJA ISKUSTVA SA STUDIJSKOG PUTOVANJA U IZRAEL

Sva (nova) znanja koja su prikupili i pozitivna iskustva s kojima su se vratili osam je djelatnika TŠČ-a nakon boravka u Izraelu prenijelo svojim kolegicama i kolegama u Školi. Obrazovni sustav u Izraelu, ustanove koje su posjetili, mjesta koja su obišli, ljudi koje...

read more
Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more