Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

INKLUZIVNO OBRAZOVANJE ZA SVE

Srijeda, 21. rujna 2022.

Drugog dana edukacije Inkluzivno obrazovanje za sve naglasak je bio na postavljanju dobrog odnosa nastavnik-učenik i školskog ozračja kao temelja kvalitetnog poučavanja i učenja. Dinamične grupne aktivnosti i introspekcija ukazale su sudionicima na važnost aktivnog slušanja i poticanja intrinzične motivacije kod učenika. Teorija govori da su ljudska bića urođeno motivirana, no ključan je utjecaj okoline koji može biti stimulirajući, ali i ograničiti pojedinca u procesu. Proces odgoja i obrazovanja značajan je faktor u samootkrivanju pojedinca, razvoju samopoštovanja i samoprihvaćanja. Nastavnik ima velik izazov u svom radu – pomoći pojedincu da otkriva svoje potencijale i granice, uči putem pogrešaka te iskazuje iskrene emocije, ali primjereno situaciji. Metoda introspekcije i vježbe prisjećanja na vlastita iskustva kao učenika i djeteta, asocijativne karte, rasprave te vježbe relaksacije i poticanje grupne kohezije pomoću tjelesnih senzacija izvrstan su uvod u aktivno učenje o prihvaćanju različitosti učenika i osnaživanje nastavnika kao facilitatora procesa učenja.
Kulturalnu i povijesnu znatiželju polaznici edukacije utažili su razgledavanjem ostataka grada palače Knossos, najvećeg arheološkog nalazišta iz brončanog doba na Kreti, opjevanog u Homerovu epu Odiseja.

Aktualne novosti

Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more