Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

Inkluzivno obrazovanje za SVE i Izgradimo održivo okruženje za prirodu

Utorak, 17. siječnja 2023.

Diseminacijske radionice 

 Mjesec studeni protekle, 2022. godine završili smo prvim dvjema diseminacijskim radionicama mobilnosti u okviru Erasmus+ projekta „Suvremeni izazovi za nove generacije“. Nastavnici Tehničke škole Čakovec 29. studenoga imali su prilike svoja spoznanja obogatiti iskustvima koja su im kao sudionice projekta na tim radionicama prenijele njihove kolegice Lucija Matjačić Kovačić i Tamara Rihtarec.
Školska psihologinja Lucija Matjačić Kovačić predstavila je temelje inkluzivnog pristupa u razredu i školi koje je u Heraklionu, na grčkom otoku Kreti, stekla edukacijom „Inkluzivno obrazovanje za SVE“ održanom od 19. do 26. rujna 2022. Iskustvo pokazuje da dobar odnos učenik-nastavnik i slušanje predstavljaju temelje kvalitetnog učenja. Razgovorom i vježbom demonstrirano je da su važni elementi odgoja i obrazovanja učenje putem pogrešaka, istraživanje potencijala učenika te podrška u razvoju (razvoj samopouzdanja, samoprihvaćanja i samootkrivanja). Učionica je otvoren prostor za povezivanje i učenje pokretom, glazbom, umjetnošću, glumom, vježbama relaksacije te poučavanjem o emocijama. Uz stjecanje spoznaja o temeljima inkluzivnog pristupa u razredu i školi, radionica je sudionicima otvorila saznanja o kretskoj kulturi i običajima te im omogućila da isprobaju grčke slastice i nauče korake sirtaki plesa.
Malu je ekološku radionicu odradila profesorica biologije i kemije Tamara Rihtarec. Stečeno iskustvo učenja u prirodi, od prirode i u suglasju s prirodom podijelila je nizom slika i anegdota kojima je zorno prikazano putovanje u Krakov u periodu od 21. do 27. kolovoza 2022. godine.
Polaznici radionice i sami su dobili priliku ekološki djelovati te su naučili što su „Seed Bombs“ i što se s njima radi. U praktičnom su dijelu izradili vlastite bombice i ispunili ih sjemenom autohtonih medonosnih biljaka, nakon čega su ih prigodno upakirali ekološki prihvatljivim omotom i uz toplu poruku pretvorili u personalizirani božićni poklon.

Aktualne novosti

Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more