Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

GTEC U TŠČ-u: TRI IZAZOVA I PET INOVATIVNIH RJEŠENJA GREENPIPE-a, MEHIĆA,  SMOKIJA, ŽIBEKA I TEHNIČKIH KORNJAČA

Utorak, 22. studenoga 2022.

 

GTEC – Greentech Entrepreneurship Challenge, natjecanje je za učenike viših razreda tehničkih srednjih škola, s ciljem osmišljavanja inovacija u području zelene tehnologije i razvoja poduzetničkog načina razmišljanja putem praktičnog rada.

Ovo je natjecanje kod TŠČ-ovaca pobudilo veliko zanimanje, a nakon pet pripremnih radionica privodi se kraju.

U ponedjeljak, 21. studenoga 2022. održano je školsko natjecanje na kojem su pred učenike bila postavljena tri izazova: kako dobiti energiju iz otpadnih voda, kako zaštititi šume i povećati pošumljavanje koristeći tehnologije te kako povećati upotrebu obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u RH. Za natjecanje su učenici trebali pripremiti pitch, odnosno poslovnu ideju i proizvod predstaviti potencijalnim investitorima.

U prvom izazovu, vrlo tijesnoj borbi, ekipa Greenpipea prestigla je ekipu Mehići za samo 0,5 bodova. U drugom izazovu na međuškolsku borbu odlazi ekipa Žibeka, a u trećem će boje Škole braniti ekipa Tehničke kornjače.

Komentari, pohvale, konstruktivne kritike i savjeti koje su natjecateljima uputili članovi stručne komisije Ivan Plačko iz TICM-a, voditelj RCK-a Mario Klobučarić i voditeljica projekta RCK-a Mihaela Pancer Zadravec sigurno će pobjedničkim timovima pomoći u nastupu na međuškolskom natjecanju na kojem će uz naše predstavnike sudjelovati i učenici iz Tehničke škole Virovitica, Srednje škola Krapina i Elektrostrojarske škola Varaždin. Koordinator natjecanja u TŠČ-u je profesor Željko Šebeštjan.

#gtechCRO #greentechCRO#gtech2022 #greentech2022 #greentechinnovation #greentechenterpreneurshipchallenge #erasmus+ #vocationalschoolschallenge

Aktualne novosti

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more
Erasmus +, K1 projekt – SUVREMENI IZAZOVI ZA NOVE GENERACIJE
Erasmus +, K1 projekt – SUVREMENI IZAZOVI ZA NOVE GENERACIJE

Agencija za mobilnost i programe Europske unije prihvatila je projektni prijedlog „Suvremeni izazovi za nove generacije“ u okviru programa Erasmus +, Ključna aktivnost 1: mobilnost u svrhu učenja za pojedince te dodijelila Tehničkoj školi Čakovec bespovratna sredstva...

read more