Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

FAREWELL KRAKOW!

Ponedjeljak, 29. kolovoza 2022.

Posljednje dane u Krakovu proveli smo radno. Na terenskoj nastavi u šumama Krakova učili smo o važnosti održivog upravljanja šumama. Nastava je obuhvatila posjet špiljama, šetnju šumom, piknik i „šumsku krunidbu“. Po povratku u „šumsku učionicu“ izrađivali smo klupu i stol. Naravno da smo upotrijebili reciklirani materijal, drvo srušeno u oluji.
Oproštajni ručak zadnjeg dana pripremili smo od povrća uzgojenog vrtlarenjem po principima permakulture. O načinima, idejama i principima permakulture učili smo na radionici petog dana mobilnosti. Permakultura je pojam koji se sve češće može čuti i najčešće se veže uz poljoprivredu. Međutim, ona je mnogo više od poljoprivrede. U permakulturnom načinu života čovjek ne eksploatira prirodu, već živi u skladu s njom i zajedno predstavljaju cjelinu, čovjek koristi obnovljive resurse i pronalazi načine održivog života. Da bismo mogli pripremiti svoj ručak u divljini, domaćini su nas podučili još jednoj vještini – pripremi i paljenju vatre pomoću kresiva.

Prezentacija stečenih znanja i vještina, svečana dodjela priznanja i srdačan oproštaj od poljskih domaćina zaokružili su nezaboravno krakovsko iskustvo.

Aktualne novosti

Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more