Posljednje dane u Krakovu proveli smo radno. Na terenskoj nastavi u šumama Krakova učili smo o važnosti održivog upravljanja šumama. Nastava je obuhvatila posjet špiljama, šetnju šumom, piknik i „šumsku krunidbu“. Po povratku u „šumsku učionicu“ izrađivali smo klupu i stol. Naravno da smo upotrijebili reciklirani materijal, drvo srušeno u oluji.
Oproštajni ručak zadnjeg dana pripremili smo od povrća uzgojenog vrtlarenjem po principima permakulture. O načinima, idejama i principima permakulture učili smo na radionici petog dana mobilnosti. Permakultura je pojam koji se sve češće može čuti i najčešće se veže uz poljoprivredu. Međutim, ona je mnogo više od poljoprivrede. U permakulturnom načinu života čovjek ne eksploatira prirodu, već živi u skladu s njom i zajedno predstavljaju cjelinu, čovjek koristi obnovljive resurse i pronalazi načine održivog života. Da bismo mogli pripremiti svoj ručak u divljini, domaćini su nas podučili još jednoj vještini – pripremi i paljenju vatre pomoću kresiva.
Prezentacija stečenih znanja i vještina, svečana dodjela priznanja i srdačan oproštaj od poljskih domaćina zaokružili su nezaboravno krakovsko iskustvo.