Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

DANAS NAŠI UČENICI – SUTRA STRUČNJACI! SUDJELOVANJEM U GREENTECH ENTREPRENEURSHIP NATJECANJU NAŠI UČENICI RAZVIJAJU INOVATIVNE IDEJE!

Srijeda, 30. studenoga 2022.

Prelazak na zeleno može smanjiti troškove, poboljšati učinkovitost i stvoriti zdraviju radnu okolinu. Prepoznavši važnost ovih zelenih tehnologija u poslovanju, naša Škola odlučila je sudjelovati u GreenTech Entrepreneurship Challenge projektu.

GreenTech Entrepreneurship Challenge je natjecanje za učenike viših razreda tehničkih srednjih škola s ciljem osmišljanja inovacija u području zelene tehnologije i razvoja poduzetničkog načina razmišljanja putem praktičnog rada. Projekt se istovremeno provodi u hrvatskim i makedonskim srednjim školama, a projektni partneri su Startup Macedonia i Lean Startup Hrvatska. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

U projektu je sudjelovalo čak 200 učenika iz deset škola iz Makedonije i Hrvatske. Naša Škola imala je čast sudjelovati kao jedna od četiri škole u Hrvatskoj.

Nakon školskog natjecanja uslijedio je vrhunac – kada su četiri tima iz naše Škole trebala pokazati svoja rješenja na međuškolskom natjecanju. U ovoj su se fazi s timovima iz drugih škola učenici natjecali za novčane nagrade koje su osigurale Zagrebačke otpadne vode – upravljanje i pogon te Infobip.

Iz Tehničke škole Čakovec na međuškolskom natjecanju sudjelovali su timovi Tehničke Kornjače, Green Pipe,  Žibeki i Green Heat.

Međuškolsko natjecanje održano je u petak, 25. studenoga u Infobip Campusu, u Zagrebu. Nastavnik Željko Šebeštjan mentorirao je timove i pomagao im da se pripreme za natjecanje te ih vodio na samo natjecanje.

Stručna komisija radila je u sastavu:

  • Predrag Samardžija, Zagrebačke otpadne vode – upravljanje i pogon
  • Tihana Tea Mušica, Infobip
  • Erica Svetec, Zelena Energetska Zadruga
  • Goran Ladišić, Projekt 02
  • Mario Špadina, Sea Cras

Nakon odslušanih rješenja svih timova komisija je odabrala najuspješnije timove.

Treću nagradu osvojio je tim Green Heat iz Tehničke škole Čakovec i njihovo rješenje izazova: Kako iskoristiti neiskorištenu energiju iz otpadnih voda? Tim Green Heat činili su David Krivak, Niko Jambrošić i Karlo Kontrec.

Drugu nagradu osvojio je tim Green Pipe, također iz Tehničke škole Čakovec, za svoje rješenje istog izazova: Kako iskoristiti neiskorištenu energiju iz otpadnih voda? Tim Green Pipe činili su David Blažeka, Noa Turk, Aliana Pongrac, Antonio Ivanović i Nikola Bogdanović.

Prvu nagradu stručne komisije osvojio je tim Fu(rni)ture iz Elektrostrojarske škole Varaždin za svoje rješenje izazova: Kako zaštiti šume i povećati pošumljavanje koristeći tehnologije?

Čestitamo svim nagrađenim učenicima, posebno učenicima naše Škole, na vrlo uspješnom sudjelovanju na međuškolskom natjecanju u okviru projekta GreenTech Entrepreneurship Challenge (GTEC).

Aktualne novosti

TŠČ-ovci na #STRUKOVIZIJI
TŠČ-ovci na #STRUKOVIZIJI

Učenici i djelatnici Tehničke škole Čakovec prošlog su petka bili dio #StrukoVizija: Sajam strukovnih vještina, manifestacije održane u...

read more
ERASMUS + Job shadowing u Tehničkoj školi Čakovec
ERASMUS + Job shadowing u Tehničkoj školi Čakovec

Prošli tjedan, od 6. do 10. svibnja, u okviru Erasmus+ projekta, imali smo čast ugostiti nastavnicu matematike Fani Chatzi iz škole 3rd Lyceum of Koropi (Koropi, Grčka). Tijekom svog boravka, Fani nije samo pratila našu nastavu iz matematike, već je i aktivno...

read more
TŠČ-ovci na #STRUKOVIZIJI
TŠČ-ovci na #STRUKOVIZIJI

Učenici i djelatnici Tehničke škole Čakovec prošlog su petka bili dio #StrukoVizija: Sajam strukovnih vještina, manifestacije održane u Dvorani Graditeljske škole Čakovec, gdje smo ujedinili snage s Obrtničkom komorom Međimurske županije i ostalim strukovnim školama...

read more
UMJETNA INTELIGENCIJA – PRIJETNJA ILI PRILIKA?
UMJETNA INTELIGENCIJA – PRIJETNJA ILI PRILIKA?

U petak, 19. travnja  održan je inspirativan događaj „Umjetna inteligencija u strukovnim zanimanjima“ u sklopu projekta AI4VET4AI, kao i dio projekta „StrukoVizija – sajam strukovnih vještina“. Događaj je okupio relevantne aktere iz područja obrazovanja, istraživanja...

read more
ČETVRTI I POSLJEDNJI DAN PROLJETNOG KAMPA U TŠČ-u
ČETVRTI I POSLJEDNJI DAN PROLJETNOG KAMPA U TŠČ-u

Danas su završile četverodnevne aktivnosti planirane za učenike osnovnih škola u okviru Proljetnog kampa 2024. u Tehničkoj školi Čakovec. Ovaj kamp bio je namijenjen budućim srednjoškolcima kako bi istražili različita područja tehnike, tehnologije i znanosti. Tijekom...

read more