Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

   Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

DANAS NAŠI UČENICI – SUTRA STRUČNJACI! SUDJELOVANJEM U GREENTECH ENTREPRENEURSHIP NATJECANJU NAŠI UČENICI RAZVIJAJU INOVATIVNE IDEJE!

Srijeda, 30. studenoga 2022.

Prelazak na zeleno može smanjiti troškove, poboljšati učinkovitost i stvoriti zdraviju radnu okolinu. Prepoznavši važnost ovih zelenih tehnologija u poslovanju, naša Škola odlučila je sudjelovati u GreenTech Entrepreneurship Challenge projektu.

GreenTech Entrepreneurship Challenge je natjecanje za učenike viših razreda tehničkih srednjih škola s ciljem osmišljanja inovacija u području zelene tehnologije i razvoja poduzetničkog načina razmišljanja putem praktičnog rada. Projekt se istovremeno provodi u hrvatskim i makedonskim srednjim školama, a projektni partneri su Startup Macedonia i Lean Startup Hrvatska. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

U projektu je sudjelovalo čak 200 učenika iz deset škola iz Makedonije i Hrvatske. Naša Škola imala je čast sudjelovati kao jedna od četiri škole u Hrvatskoj.

Nakon školskog natjecanja uslijedio je vrhunac – kada su četiri tima iz naše Škole trebala pokazati svoja rješenja na međuškolskom natjecanju. U ovoj su se fazi s timovima iz drugih škola učenici natjecali za novčane nagrade koje su osigurale Zagrebačke otpadne vode – upravljanje i pogon te Infobip.

Iz Tehničke škole Čakovec na međuškolskom natjecanju sudjelovali su timovi Tehničke Kornjače, Green Pipe,  Žibeki i Green Heat.

Međuškolsko natjecanje održano je u petak, 25. studenoga u Infobip Campusu, u Zagrebu. Nastavnik Željko Šebeštjan mentorirao je timove i pomagao im da se pripreme za natjecanje te ih vodio na samo natjecanje.

Stručna komisija radila je u sastavu:

  • Predrag Samardžija, Zagrebačke otpadne vode – upravljanje i pogon
  • Tihana Tea Mušica, Infobip
  • Erica Svetec, Zelena Energetska Zadruga
  • Goran Ladišić, Projekt 02
  • Mario Špadina, Sea Cras

Nakon odslušanih rješenja svih timova komisija je odabrala najuspješnije timove.

Treću nagradu osvojio je tim Green Heat iz Tehničke škole Čakovec i njihovo rješenje izazova: Kako iskoristiti neiskorištenu energiju iz otpadnih voda? Tim Green Heat činili su David Krivak, Niko Jambrošić i Karlo Kontrec.

Drugu nagradu osvojio je tim Green Pipe, također iz Tehničke škole Čakovec, za svoje rješenje istog izazova: Kako iskoristiti neiskorištenu energiju iz otpadnih voda? Tim Green Pipe činili su David Blažeka, Noa Turk, Aliana Pongrac, Antonio Ivanović i Nikola Bogdanović.

Prvu nagradu stručne komisije osvojio je tim Fu(rni)ture iz Elektrostrojarske škole Varaždin za svoje rješenje izazova: Kako zaštiti šume i povećati pošumljavanje koristeći tehnologije?

Čestitamo svim nagrađenim učenicima, posebno učenicima naše Škole, na vrlo uspješnom sudjelovanju na međuškolskom natjecanju u okviru projekta GreenTech Entrepreneurship Challenge (GTEC).

Aktualne novosti

Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE ZA 2022./2023.

Na stranici DOKUMENTI ---> AKTI USTANOVE 7. listopada 2022. objavljena su tri važna dokumenta ustanove koji se odnose na školsku godinu 2022./2023. To su Godišnji plan i program Školski kurikul Školski preventivni program.  

read more
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini
Popis tema za završni rad u 2022./2023. godini

Poštovani učenici, kolege nastavnici - mentori učenicima na završnom radu, sukladno Pravilniku o izradbi i obrani završnog rada objavljujem slijedeće dokumente:  na prijedlog stručnih vijeća donosim popis tema za završni rad po zanimanjima/ strukovnim programima:...

read more