Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

DANAS NAŠI UČENICI – SUTRA STRUČNJACI! SUDJELOVANJEM U GREENTECH ENTREPRENEURSHIP NATJECANJU NAŠI UČENICI RAZVIJAJU INOVATIVNE IDEJE!

Srijeda, 30. studenoga 2022.

Prelazak na zeleno može smanjiti troškove, poboljšati učinkovitost i stvoriti zdraviju radnu okolinu. Prepoznavši važnost ovih zelenih tehnologija u poslovanju, naša Škola odlučila je sudjelovati u GreenTech Entrepreneurship Challenge projektu.

GreenTech Entrepreneurship Challenge je natjecanje za učenike viših razreda tehničkih srednjih škola s ciljem osmišljanja inovacija u području zelene tehnologije i razvoja poduzetničkog načina razmišljanja putem praktičnog rada. Projekt se istovremeno provodi u hrvatskim i makedonskim srednjim školama, a projektni partneri su Startup Macedonia i Lean Startup Hrvatska. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

U projektu je sudjelovalo čak 200 učenika iz deset škola iz Makedonije i Hrvatske. Naša Škola imala je čast sudjelovati kao jedna od četiri škole u Hrvatskoj.

Nakon školskog natjecanja uslijedio je vrhunac – kada su četiri tima iz naše Škole trebala pokazati svoja rješenja na međuškolskom natjecanju. U ovoj su se fazi s timovima iz drugih škola učenici natjecali za novčane nagrade koje su osigurale Zagrebačke otpadne vode – upravljanje i pogon te Infobip.

Iz Tehničke škole Čakovec na međuškolskom natjecanju sudjelovali su timovi Tehničke Kornjače, Green Pipe,  Žibeki i Green Heat.

Međuškolsko natjecanje održano je u petak, 25. studenoga u Infobip Campusu, u Zagrebu. Nastavnik Željko Šebeštjan mentorirao je timove i pomagao im da se pripreme za natjecanje te ih vodio na samo natjecanje.

Stručna komisija radila je u sastavu:

  • Predrag Samardžija, Zagrebačke otpadne vode – upravljanje i pogon
  • Tihana Tea Mušica, Infobip
  • Erica Svetec, Zelena Energetska Zadruga
  • Goran Ladišić, Projekt 02
  • Mario Špadina, Sea Cras

Nakon odslušanih rješenja svih timova komisija je odabrala najuspješnije timove.

Treću nagradu osvojio je tim Green Heat iz Tehničke škole Čakovec i njihovo rješenje izazova: Kako iskoristiti neiskorištenu energiju iz otpadnih voda? Tim Green Heat činili su David Krivak, Niko Jambrošić i Karlo Kontrec.

Drugu nagradu osvojio je tim Green Pipe, također iz Tehničke škole Čakovec, za svoje rješenje istog izazova: Kako iskoristiti neiskorištenu energiju iz otpadnih voda? Tim Green Pipe činili su David Blažeka, Noa Turk, Aliana Pongrac, Antonio Ivanović i Nikola Bogdanović.

Prvu nagradu stručne komisije osvojio je tim Fu(rni)ture iz Elektrostrojarske škole Varaždin za svoje rješenje izazova: Kako zaštiti šume i povećati pošumljavanje koristeći tehnologije?

Čestitamo svim nagrađenim učenicima, posebno učenicima naše Škole, na vrlo uspješnom sudjelovanju na međuškolskom natjecanju u okviru projekta GreenTech Entrepreneurship Challenge (GTEC).

Aktualne novosti

NOVO POGLAVLJE U RAZVOJU OBRAZOVANJA I GOSPODARSTVA
NOVO POGLAVLJE U RAZVOJU OBRAZOVANJA I GOSPODARSTVA

Završna konferencija projekta Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu SJEVER – TŠČ održana je 23. studenoga 2023. Osim predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Međimurske županije,...

read more
NATJEČAJ za zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto SPREMAČ/ICA
NATJEČAJ za zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto SPREMAČ/ICA

Na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školama ( NN broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19, 64/20, 151/22) (u daljnjem tekstu: Zakon)  i Pravilnika o zapošljavanju, Odlukom...

read more
Popis tema za završni rad u 2023./2024.
Popis tema za završni rad u 2023./2024.

Dragi učenici, u priloženim dokumentima objavljujem popis tema za završni rad za školsku godinu 2023./2024. - po zanimanjima. Tehničar za računalstvo                  Prijedlog tema za ZR 2023 - tehničari za računalstvo Tehničar za mehatroniku                Prijedlog...

read more
Susret s poduzetnicima i Sajam poslova u RCK-u TŠČ-a
Susret s poduzetnicima i Sajam poslova u RCK-u TŠČ-a

Pozivamo sve poduzetnike u regiji da se pridruže dvama ključnim događajima koja organiziramo 12. listopada 2023. u prostoru Tehničke škole Čakovec u okviru projekta Uspostava RCK u strojarstvu SJEVER – TŠČ. Na Susretu s poduzetnicima saznajte novosti vezane uz...

read more