Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

DANAS NAŠI UČENICI – SUTRA STRUČNJACI! SUDJELOVANJEM U GREENTECH ENTREPRENEURSHIP NATJECANJU NAŠI UČENICI RAZVIJAJU INOVATIVNE IDEJE!

Srijeda, 30. studenoga 2022.

Prelazak na zeleno može smanjiti troškove, poboljšati učinkovitost i stvoriti zdraviju radnu okolinu. Prepoznavši važnost ovih zelenih tehnologija u poslovanju, naša Škola odlučila je sudjelovati u GreenTech Entrepreneurship Challenge projektu.

GreenTech Entrepreneurship Challenge je natjecanje za učenike viših razreda tehničkih srednjih škola s ciljem osmišljanja inovacija u području zelene tehnologije i razvoja poduzetničkog načina razmišljanja putem praktičnog rada. Projekt se istovremeno provodi u hrvatskim i makedonskim srednjim školama, a projektni partneri su Startup Macedonia i Lean Startup Hrvatska. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

U projektu je sudjelovalo čak 200 učenika iz deset škola iz Makedonije i Hrvatske. Naša Škola imala je čast sudjelovati kao jedna od četiri škole u Hrvatskoj.

Nakon školskog natjecanja uslijedio je vrhunac – kada su četiri tima iz naše Škole trebala pokazati svoja rješenja na međuškolskom natjecanju. U ovoj su se fazi s timovima iz drugih škola učenici natjecali za novčane nagrade koje su osigurale Zagrebačke otpadne vode – upravljanje i pogon te Infobip.

Iz Tehničke škole Čakovec na međuškolskom natjecanju sudjelovali su timovi Tehničke Kornjače, Green Pipe,  Žibeki i Green Heat.

Međuškolsko natjecanje održano je u petak, 25. studenoga u Infobip Campusu, u Zagrebu. Nastavnik Željko Šebeštjan mentorirao je timove i pomagao im da se pripreme za natjecanje te ih vodio na samo natjecanje.

Stručna komisija radila je u sastavu:

  • Predrag Samardžija, Zagrebačke otpadne vode – upravljanje i pogon
  • Tihana Tea Mušica, Infobip
  • Erica Svetec, Zelena Energetska Zadruga
  • Goran Ladišić, Projekt 02
  • Mario Špadina, Sea Cras

Nakon odslušanih rješenja svih timova komisija je odabrala najuspješnije timove.

Treću nagradu osvojio je tim Green Heat iz Tehničke škole Čakovec i njihovo rješenje izazova: Kako iskoristiti neiskorištenu energiju iz otpadnih voda? Tim Green Heat činili su David Krivak, Niko Jambrošić i Karlo Kontrec.

Drugu nagradu osvojio je tim Green Pipe, također iz Tehničke škole Čakovec, za svoje rješenje istog izazova: Kako iskoristiti neiskorištenu energiju iz otpadnih voda? Tim Green Pipe činili su David Blažeka, Noa Turk, Aliana Pongrac, Antonio Ivanović i Nikola Bogdanović.

Prvu nagradu stručne komisije osvojio je tim Fu(rni)ture iz Elektrostrojarske škole Varaždin za svoje rješenje izazova: Kako zaštiti šume i povećati pošumljavanje koristeći tehnologije?

Čestitamo svim nagrađenim učenicima, posebno učenicima naše Škole, na vrlo uspješnom sudjelovanju na međuškolskom natjecanju u okviru projekta GreenTech Entrepreneurship Challenge (GTEC).

Aktualne novosti

Priopćenje sa WSC 2023
Priopćenje sa WSC 2023

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima za fantastične rezultate postignute na ovogodišnjem državnom natjecanju i smotri učenika iz...

read more
DOĐI I PRONAĐI SVOJ SMJER ZA BUDUĆNOST!
DOĐI I PRONAĐI SVOJ SMJER ZA BUDUĆNOST!

Dan otvorenih vrata Tehničke škole Čakovec Tehnička škola Čakovec poziva sve zainteresirane učenice i učenike osnovnih škola, njihove roditelje i nastavnike, da i ove godine dođu na Dan otvorenih vrata TŠČ-a. Obiđite prostore Škole, Regionalnog centra kompetentnosti u...

read more
Priopćenje sa WSC 2023
Priopćenje sa WSC 2023

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima za fantastične rezultate postignute na ovogodišnjem državnom natjecanju i smotri učenika iz strukovnih škola održanom u Zagrebu od 10. - 12.5.2023. godine. Rezultati sa državnog natjecanja strukovnih škola WSC...

read more
ZLATNI MOMCI MEHATRONIKE Imamo državnog prvaka!
ZLATNI MOMCI MEHATRONIKE Imamo državnog prvaka!

Najsjajnija vijest stigla je s Državnog natjecanja učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2023. Naš Karlo Kontrec državni je prvak u disciplini Mehatronika! S 11,5 bodova više od drugoplasiranog i čak 37 bodova više od trećeplasiranog natjecatelja Karlo je...

read more
PROLJETNI KAMPOVI ZA OSMAŠICE I OSMAŠE – UČI, ZABAVI SE I UŽIVAJ!
PROLJETNI KAMPOVI ZA OSMAŠICE I OSMAŠE – UČI, ZABAVI SE I UŽIVAJ!

I ove godine Tehnička škola Čakovec za učenice i učenike osmih razreda Međimurske županije priprema proljetne kampove organizirane u okviru provedbe projekta Uspostava RCK u strojarstvu SJEVER – TŠČ. 𝐀𝐤𝐨 𝐬𝐢 𝐨𝐬𝐦𝐚š/𝐢𝐜𝐚, 𝐬𝐯𝐞 š𝐭𝐨 𝐦𝐨𝐫𝐚š 𝐧𝐚𝐩𝐫𝐚𝐯𝐢𝐭𝐢 𝐣𝐞st 𝐣𝐚𝐯𝐢𝐭𝐢 𝐬𝐞 𝐫𝐚𝐳𝐫𝐞𝐝𝐧𝐢𝐤𝐮...

read more
Kućni red Tehničke škole Čakovec
Kućni red Tehničke škole Čakovec

Objavljujemo Kućni red Tehničke škole Čakovec donesen na sjednici Školskog odbora održanoj 4. listopada 2019. Kućni red Tehničke škole Čakovec važi od 2019. godine

read more