Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

3 U 1: PUTOVANJE, UČENJE I PLANIRANJE BUDUĆNOSTI]

Srijeda, 8. veljače 2023.

Dan otvorenih laboratorija manifestacija je koja se 3. veljače 2023. održala na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.  Njih 28-ero iz četvrtih razreda i stručne suradnice Tehničke škole Čakovec odlučilo je zgrabiti priliku, otputovati u Rijeku i obići fakultetske prostore.

Obišli su šesnaest pokaznih mjesta gdje su ih dočekali voditelji laboratorija odnosno djelatnici Fakulteta, a osim šetnje kroz predavaonice i laboratorije učenici su uživo mogli vidjeti opremu koja se koristi u nastavi i u izradi projekata i radova (budimo iskreni i ponosni, velik dio opreme koja se nalazi tamo možemo naći i u našim praktikumima 😊 ).

Najzanimljivija destinacija svakako je bila dvorište Fakulteta gdje su prezentirana vozila koje izrađuju članovi Riteh Racing Team formula student i dronovi. I nije sve bilo baš jako ozbiljno! Izmjerili smo tko ima najjači stisak šake, koliko su nam dugi prsti, a naročito nas se dojmila fakultetska menza ili, kako je oni zovu, „marendarij“ (tamo se zaista dobro jede! 😊 ).

Hvala našim domaćinima, Dariu i Luki koji su nas tijekom cijelog dana strpljivo vodili i čekali, a ni prigodni pokloni koje smo ponijeli u Međimurje nisu loši.  

Aktualne novosti