Tel. +385 (40) 328 522, Športska 5, Čakovec

OBJAVA PRIVREMENIH REZULTATA ISPITA DM-a PRVOG ROKA 2024. I PODNOŠENJE PRIGOVORA NA OCJENJIVANJE

Utorak, 9. srpnja 2024.

Drage maturantice i maturanti,

sutra u podne (10. srpnja 2024.) bit će objavljeni PRIVREMENI rezultati ispita državne mature prvoga roka u školskoj godini 2023./2024. Isti dan NCVVO obično objavljuje i pragove prolaznosti na ispitima za tekuću kalendarsku godinu.

Prema Pravilniku o polaganju državne mature, Članak 43. ,na ocjenjivanje ispita učenik  može podnijeti prigovor. Aktivnost ulaganja prvostupanjskih prigovora učenika na ocjenjivanje traje od 10. srpnja 2024., od 12:01 do 12. srpnja 2024., u 12:00 

Prigovor možete uložiti u prostoru Tehničke škole Čakovec, kabinet 3
u srijedu, 10. srpnja 2024. od 14:00 do 16:00
četvrtak, 11.  srpnja 2024. od 8:00 do 12:00

petak, 12. srpnja 2024. od 8: do 9:45

Prigovor se ulaže na „Obrascu prigovora za učenike“ koji će vam uručiti ispitni koordinator Tehničke škole Čakovec i koji morate osobno potpisati .

PRIGOVOR UČENIKA TREBA SE ODNOSITI NA TOČNO ODREĐENI ZADATAK I TOČNO OPISATI NA ŠTO SE PRIGOVOR ODNOSI.

Prigovor „odgovore nisam prepisao/prepisala na list za odgovore“ neće se uvažiti. Molba za ponovnim pregledom cijelog ispita jer učeniku „nedostaju jedan ili dva boda za prolaz“   također nije valjan argument za prigovor. Privatni razlozi kao uzrok pogreške također nisu valjan argument za prigovor.


Odluku o prigovoru učenika  na bodovanje donosi Centar u roku od pet radnih dana od isteka roka za podnošenje prigovora na bodovanje ispita.

Konačna objava rezultata bit će 17. srpnja 2024., u 12:00, a podjela svjedodžbi/potvrda 19. srpnja 2024. prema rasporedu koji će biti objavljen na web stranici Škole.

Ukoliko još niste, ODMAH verificirajte ocjene sva četiri razreda i osobne podatke.

Osim mrežne stranice Postani student, svakako redovito posjećujte mrežne stranice visokih učilišta koja planirate upisati i tamo pratite informacije o rokovima i upisima.

U svakom trenutku možete me kontaktirati na 0998205302 ili [email protected].

Želim nam svima odlične vijesti sutra!

Aktualne novosti

UPISI u 1. razrede – promjena termina preuzimanja dokumenata
UPISI u 1. razrede – promjena termina preuzimanja dokumenata

Poštovani učenici i roditelji,  s obzirom da će se Upisnice iz aplikacije za upise moći dobivati nakon 12 sati u srijedu 10.7.2024., obavještavamo vas da je došlo do promjene termina provedbe upisa u Tehničkoj školi Čakovec. Upisne komisije u Tehničkoj školi Čakovec...

read more
PARTNERSTVO I PRIJATELJSTVO TEHNIČKIH ŠKOLA DARUVARA I ČAKOVCA
PARTNERSTVO I PRIJATELJSTVO TEHNIČKIH ŠKOLA DARUVARA I ČAKOVCA

Bio je to jedan tako poseban dan… Razdraganih lica i iskrenih osmijeha, čvrsta stiska ruke i toplom riječju dobrodošlice vrata su nam svoje škole otvorili naši kolege nastavnici, partneri u projektu, naši prijatelji iz daruvarske Tehničke škole. Ispunili smo obećanje...

read more
Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide
Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide

SVEČANI TRENUTAK MATURANATA TEHNIČKE ŠKOLE ČAKOVEC Posljednji zvuci naše srednjoškolske etide Odletješe naše ptice… 'bučne i tihe,  pogodne da ih se voli'… odlepršaše… u horizonte nove, u svjetove velike… 'i teško nam je vjerovati da su odletjele i napustile nas...

read more